צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 82

    18/07/2015

     

    החזרה יזומה של מוצרים ברחבי העולם

     

    מדינה שם חברה מוצר גורם סיכון פגיעה בצרכנים הערות מידע נוסף
    קנדה

     President's Choice

    מגוון מוצרי חומוס

    Staphylococcus Toxin

    ידוע על מספר מקרי תחלואה המקושרים לצריכת המוצרים.

    קישור

     

    קישור להודעה על מוצרים נוספים

     

    ארה"ב

    Frontiere Natural Meats

    בשר איילים טחון

    E.coli O157:H7

    לא ידוע החיידק זוהה ב-2 מתוך 4 דגימות שנלקחו בבדיקות שגרתיות שבוצעו ע"י החברה קישור
    ארה"ב

    Quincy Street

    נקניקיות חזיר גופים זרים לא ידוע הבעיה זוהתה במסגרת פעילות בקרה שגרתית של החברה קישור
    ארה"ב

    Giant Food Stores

    מזון חתולים עודף ויטמין D במוצר לא ידוע קישור
    קנדה Champ's Mushrooms מוצרי פטריות פרוסות

    Listeria monocytogenes

    לא ידוע החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שבוצעו ע"י ה CFIA

    קישור

     

    קישור להמשך הריקול

    דנמרק

    Kattegat

    סלמון מעושן

    Listeria monocytogenes

    לא ידוע החיידק זוהה במסגרת בדיקות שגרתיות אשר בוצעו ע"י היצרן. קישור
    ארה"ב

    Jeni's Splendid Ice Cream

    גלידה

    Listeria monocytogenes

    לא ידוע בפעם השנייה בתוך חודשיים זוהה החיידק במסגרת בדיקות מעבדה שגרתיות אשר בוצעו ע"י היצרן קישור
    הונג קונג

    La Chainata

    אבקת פפריקה

    Salmonella

    לא ידוע קישור
    ארה"ב

    Niagara Bottling

    בקבוקי מי שתיה

    E. coli

    לא ידוע קישור
    ארה"ב

    Boulder Dog Food

    פירורי עוף מיובש

    Salmonella

    התקבלה תלונת לקוח בודדת בהתייחס למוצר החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שגרתיות שביצעה החברה קישור
    קנדה

    La Cigogne

    גבינה

    Staphylococcus Toxin

    לא ידוע החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שבוצעו ע"י ה CFIA קישור
    הונג קונג

    iScream

    גלידה חריגה בספירת החיידקים הקוליפורמים לא ידוע החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שבוצעו ע"י הרשויות ומצביעה על תנאים תברואיים שאינם הולמים קישור
    ארה"ב

    HEB

    לחמניות גופים זרים מציוד עזר לא ידוע ההחלטה התקבלה בעקבות החשש שחלקי כפפה מבודדת חום הגיעו אל הבצק קישור
    קנדה

    Loblaw Companies Limited

    רוטב לספגטי גופים זרים - זכוכית לא ידוע קישור
    ארה"ב

    Whole Foods Market

    אגוזי מקדמיה

    Salmonella

    לא ידוע החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שגרתיות אשר בוצעו ע"י ה FDA קישור
    ארה"ב

    Rocky Mountain Foods

    אגוזי מקדמיה

    Salmonella

    לא ידוע החריגה זוהתה במסגרת בדיקות שגרתיות אשר בוצעו ע"י ה FDA קישור
    דנמרק

    Weetabix Cereals

    חטיפי דגנים צואת עכברים לא ידוע האירוע התעורר לאחר שהתקבלה תלונה מצרכן בעניין גופים זרים במוצר. קישור

     

     

    הודו - עופרת באיטריות?

    בבדיקות שגרתיות של פקחי מזון בהודו שנעשו בחודש מאי השנה, נמצאה רמה חריגה של עופרת באיטריות מאגי מתוצרת חברת נסטלה הודו.

    התוצאות הובילו לבהלה גדולה ובחודש יוני החברה הודיעה כי היא מורידה את המוצר מהמדפים תוך נטילת סיכון לנזק למותג.

    עם זאת, ממצאי התחקיר אשר בוצע ע"י החברה ותוצאות בדיקות שבוצעו ב 125 דגימות מוצר, הצביעו על כך שהמוצר בטוח לצריכה.

    כעת נודע לינשוף שהבדיקות עליהן ממשלת הודו ביססה את החלטותיה לא היו מוסמכות לביצוע בדיקות מתכות כבדות. נסטלה השמידה איטריות בשווי של כחמישים מיליון דולר.

     

    מקור הידיעה 

     

    אוקראינה - שני מקרי מוות מבוטוליזם

     שני בני אדם במדינה נפטרו, ושניים נוספים נזקקו לטיפול רפואי לאחר הרעלת קלוסטרידיום בוטלינום. מקורות במדינה מדווחים שהתחלואה נבעה מצריכה של דגים שיובשו מבלי שהוציאו מהם את המעיים. זו תופעה ידועה ושלטונות הבריאות בכל העולם מנסים להילחם נגד עיבוד דגים עם מערכת עיכול. נראה שבתהליך הכבישה, נבגים של קלוסטרידיום בוטולינום שנמצאים בתוך המעי לא זוכים להיחשף לחומר הכבישה, נוצרים תנאים אנאירוביים ומתרחשת ההרעלה.

    הינשוף מזכיר שב- 1987 חמישה בני אדם נפגעו ואישה אחת נפטרה בישראל אחרי שמוצר מסוג זה הוברח לארץ.

     

    מקור הידיעה

    קישור למאמר על המקרה הישראלי

     

    ארה"ב - תחלואה ומוות מ- Vibrio vulnificus

     

    רשויות הבריאות בפלורידה מדווחות על 8 מקרי תחלואה, אשר שניים מהם הסתיימו במוות, כתוצאה מהרעלה בחיידק Vibrio vulnificus. חיידק זה חי במי מלח חמימים ומייחסים את ריבוי המקרים לעלייה הדרגתית בטמפרטורה של הים.

    ההדבקה מתרחשת או דרך חדירה לפצעים פתוחים בזמן השהיה במים או מאכילת פירות ים הנושאים את החיידק. מדובר בהרעלת מזון נדירה אך מאד קטלנית. עם אחוזי תמותה המתקרבים ל-50%, ויבריוזיס נחשבת למחלה הקטלנית ביותר שניתן לקבל ממאכלי ים. תסמיני המחלה כוללים כאבי בטן, שלשולים, הקאות ודלקות מעיים.

    הינשוף מזכיר כי זן ייחודי של חיידק זה הוא שעלול לגרום בישראל לזיהום נמקי אחרי דקירה מסנפירי דגי בריכות ואין לכך קשר רפואי למחלות מערכת העיכול הנגרמות מהחיידק בחו"ל.

     

    מקור הידיעה

     

     

     

    סין - רעל עכברים באיטריות

     

    בבית חולים בצפון מערב המדינה טופלו 39 בני אדם, בהם 11 תלמידי בית ספר אשר פיתחו תסמיני הרעלת מזון לאחר אכילה של איטריות קרות במסעדת Foping.

    בבדיקות נמצא כי הגורם להרעלה הינו רעל עכברים Tetramine והחקירה הועברה למשטרה על מנת לבחון אפשרות להרעלה מכוונת.

     

    מקור הידיעה

     

       

     

    ארה"ב - ביוסנסורים חדשים, יזהו חיידקי ליסטריה בתוך דקות ספורות

     ביוסנסור חדש אשר נמצא בתהליכי פיתוח מתקדמים על ידי חוקרים באוניברסיטת טקסס מסוגל לזהות חיידקי ליסטריה בתוך 2-3 דקות, לעומת מספר ימים בטכניקות סטנדרטיות.

    ליסטריה הינו אחד מהחיידקים הפתוגנים הנפוצים ביותר אשר נמצא במזון ומהווה את הגורם השלישי בגודלו לגרימת מקרי מוות מהרעלות מזון בארה"ב.

    החוקרים יצרו פולימר המחקה את הפעולה של איבר האור של דיונון Hawaiian bobtail באמצעות קשירה של סוג אחד של חיידקים, במקרה זה חיידק הליסטריה.

    כדי לעשות זאת, הוסיפו החוקרים גדילים בודדים של קרום התא של חיידק הליסטריה הנקשרים לקולטנים ספציפיים אשר נמצאים על ה RNA או DNA.

     ככל שרמת ההתנגדות הנקלטת גבוהה יותר, כך נמצאים יותר חיידקים בדוגמה.

    הפיתוח מאפשר זיהוי איכותי וכמותי, כאשר השאיפה היא להצליח ולזהות רמות נמוכות של חיידקים - לדוגמה חיידק אחד ב 25 גרם חומר.

    ההערכה היא, כי תהליך הפיתוח יושלם בתוך מספר שנים.

     

    מקור הידיעה

     

     

     ארה"ב - מעל 170 בני אדם חלו בהתפרצות Cyclospora במדינת טקסס

     

    Cyclospora הינו טפיל חד תאי, אשר גורם בתוך מספר ימים - עד שבוע לסימפטומים של שלשול מימי, התכווצויות מעיים ותחושת חולשה.

    המחלה מועברת בדרך כלל ע"י מזון או מים מזוהמים. הוא יכול להיות קטלני לאוכלוסיות חלשות ומדוכאי חיסון.

     עד כה מעל 170 בני האדם אובחנו והמספר ממשיך לעלות. זהו הקיץ השלישי ברציפות בו מזוהה התפרצות של המחלה בטקסס, המקור להתפרצות הנוכחית עדיין אינו ידוע והמקרה נמצא בחקירה של רשויות הבריאות במדינה. כיוון החקירה הוא תוצרת חקלאית מזוהמת. הטפיל מגיע לתוצרת על פי רוב מקוטפים ופועלים שנושאים את הטפיל אשר לא מקפידים על היגיינה אישית בזמן הקטיף  או בבית האריזה.

     

    מקור הידיעה

     

      

    ארה"ב - הרעלת סטאפילוקוקוס אאורוס בגני ילדים - ההורים תובעים

      

    86  ילדים טופלו לאחר שנחשפו להרעלת סטאפ. אאורוס. על פי הדיווחים, הילדים סבלו מתסמינים אשר כללו הקאות, חולשה וכאבי בטן. מספר גדול אף אושפזו. האירוע התרחש בשני מעונות יום במדינת אלבמה אשר קיבלו ארוחות מאותה חברת הסעדה.

    לינשוף נודע כי ההורים באחד מהמעונות מתכננים לתבוע את מפעיליו.

     

     מקור הידיעה

      

     

    אלג'יר - הרעלת בוטוליזם מצריכת נקניק Cachir

     

     

     שבעה בני אדם, בהם שלושה ילדים, אושפזו לטיפול רפואי ולהשגחה לאחר שעלה החשד כי הם סובלים מהרעלת בוטוליזם.

     

    ככל הנראה, המקור לתחלואה הינו נקניק מסוג Cachir והמקרה נמצא תחת חקירה של שירותי הבריאות במדינה. הינשוף מזכיר כי בוטוליזם אופייני למוצרי נקניק שלא טופלו כנדרש או שחסר בהם מעכב כימי. המחלה מכונה בוטוליזם כי המילה הלטינית לנקניק היא בוטולוס. השם העברי של המחלה הוא "נקנקת".

    מקור הידיעה

       
    גרמניה - רמות גבוהות יחסית של ארסן אי אורגני באורז ומוצריו

     

    מניתוח נתונים אשר נאספו ע"י הרשויות במדינה, נמצא כי אורז ומוצרי אורז שונים מכילים רמות גבוהות יחסית של ארסן אי אורגני.

    תרכובות ארסן אי אורגניות, מסווגות כמסרטנות לבני אדם וההמלצה הינה כי על המזון שאנו צורכים להכיל כמה שפחות מהן.

     

    ייתכן כי הסיבה לנתונים הגבוהים יחסית, טמונה בשיטות הטיפוח ובפיזיולוגיה של צמח האורז.

    המכון הפדרלי להערכת סיכונים (BFR) ממליץ על צריכה מתונה של מוצרים כגון אורז ופריכיות אורז, חלב ופודינג אורז, וממליץ לשלב מוצרים אלו יחד עם מוצרים המבוססים על דגנים אחרים על מנת לשלוט בחשיפה לרמות הארסן הגבוהות.

     

    מקור הידיעה

     

     

    קנדה  - התפרצות סלמונלה ממוצרי עוף מעובדים

     

    רשויות הבריאות בקנדה מזהירות את הציבור מפני צריכת מוצרי עוף מעובדים, בהם נגיסים, רצועות עוף והמבורגר עוף, לאחר שאלו הביאו, ככל הנראה, לתחלואתם של 44 בני אדם בסלמונלה.

    ייתכן כי המקור לבעייתיות הינו בכך, שאנשים טועים לחשוב כי מוצרי עוף מעובדים עברו תהליך של בישול / טיפול תרמי מספק ועל כן הסיכונים המיקרוביאליים שבהם נמוכים.

     

    יש לזכור, כי מדובר במוצרים גולמיים וכי נדרש לטפל בהם ככאלה - כלומר, יש להקפיד על שטיפה של הידיים לאחר מגע עם המוצרים, להמנע ממגע של המוצרים עם מזון מוכן לאכילה מחשש לזיהום צולב וכמובן לצרוך את המוצרים לאחר בישול / הכנה בהתאם להוראות ההכנה המוגדרות על ידי היצרן.

      

    מקור הידיעה

     

    ארה"ב - רעלן נדיר נישא בגופם של דגים

       
    רעלן נדיר בשם Ciguatera Toxin הנישא על גבי דגי ברקודה, לוקוס ואחרים עשוי לגרום לבחילות והקאות חמורות, לכאבי פרקים ולתחושת עקצוץ בגפיים לטווח ארוך.
    לצורך מחקר, השתתפו אלפי דייגי מים מלוחים בסקר והנתונים שהתקבלו הושוו לרישומים הקיימים במחלקת בריאות הציבור.
     
    החוקרים העריכו כי הסיכוי לתחלואה בפלורידה עומד על 5.6 מקרים לכל 100,000 בני אדם, עליה משמעותית לעומת 0.2 מקרים לכל 100,000 בני אדם בעבר.
     
    הרעלת Ciguatera Toxin היא  הצורה הנפוצה ביותר בעולם של הרעלות מזון הקשורות בדגים, ציינו החוקרים. הרעל נמצא באצות אשר גדלות בשוניות אלמוגים במי אוקיאנוס טרופיים וסובטרופיים חמים.
    הסיכון הגבוה ביותר קיים בדגים מהים הקאריבי, האוקיאנוס השקט והאוקיאנוס ההודי. 
     
     

      

    וועדה מטעם ה JECFA קובעת כי תוסף המזון קרגינן בטוח לשימוש בתחליפי מזון לתינוקות

     

    הוועדה המתמחה בתוספי מזון (JECFA) הגיעה למסקנה כי שימוש בתוסף המזון Carrageenan בתחליפי מזון לתינוקות בריכוז של עד 1000 מ"ג לליטר, לא צריך להוות סיבה לדאגה.

    בנוסף נאמר, כי לתוסף המזון השפעה משמעותית על הבטחת יציבות חומרים מזינים חיוניים במוצר וכי לא נמצאו חששות טוקסיקולוגיים אחרים.

     

     

    מקור הידיעה

     

    צרפת - כ-1000 בני אדם חלו לאחר שהשתתפו במירוץ בוץ

     

    כ-1000 בני אדם התלוננו על הקאות, שלשולים וחום גבוה כיממה לאחר שהשתתפו במירוץ יום הבוץ בדרום צרפת.

    המקור לתחלואה אינו ידוע עדיין ומארגני המירוץ מנסים לחקור את הסיבה.

     

    עבור לתוכן העמוד