צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 78

    8/02/2015

     

    ארה"ב - ליסטריה מונוציטוגינס בתפוחים מצופים קרמל

     

    חברת Happy Apple מוושינגטון, החזירה מן השוק מוצר תפוחים מצופים בקרמל בשל חשש לזיהום בחיידקי ליסטריה מונוציטוגינס.

    המוצר משווק במספר מארזים שונים אשר בחלקם שילוב של יחידות אריזה המסומנות כל אחת בפני עצמה בזיהוי תאריך הייצור.

    החברה משתפת פעולה עם חקירת ה- FDA, ייתכן כי המקור לזיהום הגיע מאחד מספקי התפוחים של החברה Bidart Brothers.

     

    עם המשך החקירה של הרשויות, אכן נמצא זיהום בשני זנים שונים של החיידק, באתר של ספק התפוחים Bidrat Brothers , אשר הוביל להחזרת מוצרי תפוחים נוספים מהשווקים.

     

    המרכז לבקרת מחלות (CDC) הודיע על 7 מקרי מוות,מתוך 32 מקרי התחלואה המקושרים להתפרצות ב-11 מדינות שונות.

     

    מקור הידיעה

    עדכון לגבי החזרת מוצרי Bidrat Brothers 

     

     

    מחקר אמריקאי: חיידקי אי קולי שמקורם במרכזי הזנה, נישאים ומופצים באוויר.

     

    מחקר שבוצע ע"י מספר חוקרים מהמרכז לחקר בשר בעלי חיים במשרד החקלאות ארה"ב, מצביע על כך שחיידקי אי קולי O157:H7 נישאים באוויר וכי הזיהום עשוי להיות מופץ מאתרי פיטום עגלים אל חלקות גידול תוצרת חקלאית סמוכות בטווח של 120-180 מטרים מהמפטמה!

     

    על פי הממצאים, תפוצת הזיהום יורדת ככל שמתרחקים ממרכז הפיטום ומושפעת מתנאי מזג האוויר - כך שבימים בהם הטמפ' גבוהה יותר ובימים ללא גשם - נמדדו רמות זיהום גבוהות יותר למרחקים.

     

    בהתאם לממצאים, מוצע כי יישקל מחדש מרחק הביטחון של כ-120 מטרים שנקבע עד כה בין גידול בקר לבין גידול תוצרת.

     

    קישור למחקר

     

    מקור הידיעה

     

    רומניה - זוהה מקרה של ספגת המוח בבקר

     

    השירותים הוטרינריים ברומניה מדווחים על זיהוי מקרה בודד של ספגת המוח בבקר, ללא תסמינים.

     

    לא דווח על אירועי תחלואה באדם המקושרים למקרה זה.

    ספגת המוח בבקר, הידועה גם בשם "מחלת הפרה המשוגעת" הינה מחלת בקר העשויה לעבור לאדם לגרום למחלת קרויצפלד יעקב  החדשה (nvCJD).

     

    מקור הידיעה

     

    למאמר על המחלה באתר שר

     

     

    ארה"ב - התפרצות שיגלוזיס בקרב תושבי שכונה יהודית בברוקלין

     

    מחלקת הבריאות של ניו-יורק מדווחת על 43 מקרי תחלואה בקרב תושבי שכונה יהודית בברוקלין, בהתפרצות שיגלוזיס במהלך חודש נובמבר 2014.

    עוד נמסר, כי 79% ממקרי התחלואה מיוחסים לילדים מתחת לגיל 6 וכי התפרצויות דומות מופיעות באוכלוסיה זו אחת לשלוש עד חמש שנים.

     

    מחלקת הבריאות הדגישה את ההנחיות לגבי שטיפת ידיים קפדנית לאחר שימוש בשירותים, החתלת פעוטות, לפני הארוחה ולפני שניגשים לעסוק בהכנת מזון.

    כמו כן, חודדו ההנחיות לגבי הגעת ילדים חולים אל המסגרות החינוכיות.

     

    מקור הידיעה

     

     

    מחקר בריטי: גידול זוחלי - מחמד מקושר לתחלואת ילדים בסלמונלה

     

    מחקר בריטי אשר פורסם לאחרונה, מצביע על קשר בין גידול זוחלים כמו נחשים ואיגואנות בבית, לבין הסיכון בהעברת סלמונלה לילדים ופעוטות.

    על פי המחקר, 27% מתוך 175 פעוטות וילדים מתחת לגיל 5 אשר נדבקו בחיידק במהלך תקופה של 3 שנים, הינם ילדים אשר בביתם קיים "זוחל- מחמד". הגיל הממוצע של הילדים בקבוצה זו הינו 6 חודשים בלבד.

    ההסבר לנתונים הינו כי הזוחלים נושאים את החיידק על גופם ומעבירים אותו ממקום למקום. הדבר בעייתי כאשר הזוחל יכול לנוע בחופשיות ברחבי הבית וכשיש פעוטות אשר זוחלים על הרצפה ואף נוטים להכניס חפצים שונים לפיהם.

     

    מקור הידיעה

     

    אלסקה - התפרצות של בוטוליזם מצריכת שומן כלבי ים

       
    רשויות הבריאות באלסקה מדווחות על תחלואה של לפחות 25 בני אדם בהם ילד אחד, בעקבות צריכת שומן כלבי ים מזוהם ברעלן החיידק קלוסטרידיום בוטולינום.
    חלק מן החולים נזקקו לאשפוז ולהשגחה והרשויות מנסות להגיע לחולים פוטנציאלים נוספים.
    אצוות המוצר המזוהם נבדקה ע"י הרשויות ונמצא כי היא מכילה רמות גבוהות של הרעלן. נזכיר כי רעלן הבוטולינום הינו חסר ריח, צבע או טעם ולא ניתן להבחין בנוכחותו בצריכת המוצר המזוהם.
     
    בין השנים 1950-2010 ידוע על מעל 50 התפרצויות של בוטוליזם באלסקה בהן היתה מעורבות של שומן כלבי ים.
     
     

    מקור הידיעה

     

     

    ארה"ב - ריקול של מוצרי גלידה מחשש לזיהום בחיידקי ליסטריה מונוציטוגינס

     

    חברת Snoqualmie Ice Cream המייצרת גלידות "גורמה" החזירה מן השווקים והצרכנים את כל קשת המוצרים אשר יוצרו על ידה במהלך שנת 2014 (1/1/14-15/12/14) מחשש להימצאות חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס במוצרים.

    ההחלטה התקבלה לאחר שבדיקות שנלקחו מאתר הייצור ומוצרים שנדגמו על ידי נציגי רשויות הבריאות - נמצאו חיוביות לבדיקת הימצאות החיידק.

    החברה משתפת פעולה עם הרשויות בחקירת האירוע.

     

    עד כה דווח על שני גברים אשר חלו ומחלתם נקשרה לצריכת המוצרים, אשר פנו לקבלת טיפול רפואי.

     

     

    ארה"ב - התפרצות סלמונלה הביאה לסגירת מסעדה במסצ'וסטס

     
    גורמים במערכת הבריאות במסצ'וסטס ארה"ב מדווחים על הדבקה של מספר בני אדם אשר סעדו באותה המסעדה, ונמצא בגופם זיהום בחיידק סלמונלה.
    עוד נמסר כי המסעדה בה סעדו, מסעדת Churrascria Aveirense המגישה אוכל פורטוגזי, נסגרה לקבלת אורחים עד להודעה חדשה. 
     

    מקור הידיעה

     

    ארה"ב - ריקול של אגוזי מלך מחשש להימצאות סלמונלה

     

    חברת Eillien's Candies Inc מויסקונסין, הודיעה על ריקול של מגוון מוצרי אגוזים מחשש לזיהום בחיידקי סלמונלה.
    הזיהום זוהה במסגרת בדיקות שגרתיות של ה FDA במוצרים אשר נדגמו מן השוק בהם זוהה החיידק ובעקבותיו הוחלט על הורדת המוצרים מהמדפים.
     
    לא דווח על מקרי תחלואה המקושרים לצריכת מוצרים אלו.
       

    מקור הידיעה

     

     

    בריטניה - ריקול של שוקולד מחשש להימצאות סלמונלה

       

    רשת הסופרמרקטים ALDI הודיעה לציבור על הורדה מהמדפים של מוצר שוקולד בשל חשש להימצאות חיידקי סלמונלה.

    על פי דובר הרשת, מדובר בזיהום נקודתי אשר רלוונטי לאצוות מוצר אחת בלבד ונשלל החשש לזיהום מוצרים נוספים של החברה.

    לא דווח על תחלואה עקב צריכת המוצרים. 

     

     

    אוסטרליה - התפרצות של סלמונלה בקרב סועדים במסעדה סינית

     

     רשויות הבריאות באוסטרליה מדווחות על מעל 110 בני אדם אשר נדבקו בחיידק הסלמונלה לאחר שסעדו במסעדה הסינית Chin Chin Chinese, הממוקמת בסמוך לעיר בריסבן.
    האירוע נחקר ובוצעו בדיקות, אך טרם נקבע מהו המקור לזיהום. 
    הסברה הינה שהמקור לזיהום הינו בביצים גולמיות אשר שימשו להכנת ציפוי לגלידה מטוגנת, מאחד מספקי המזון, וכי אין הכרח שמדובר באשמת המסעדה בזיהום.
     

    מקור הידיעה

     

    בריטניה - נפתח מחדש דוכן המזון המהיר שנסגר בעקבות התפרצות אי קולי 

     
    לאחר תקופה בת כחודשיים במהלכה היה הדוכן ב-Hyson Green, נוטינגהם סגור- נפתח לאחרונה מחדש באישור הרשויות. 
    הדוכן נסגר בהנחיית הרשויות לאחר שגרם להתפרצות אי קולי אשר פגעה ביותר מ-130 בני אדם אשר סעדו במקום, חלקם אף הזדקקו לטיפול רפואי ולאישפוז.
    במהלך התקופה בה היה סגור בוצעו פעילויות לשיפור בטיחות המזון בדוכן, עם זאת עדיין אין וודאות לגבי מקור הזיהום וייתכן כי מדובר בסלט שהוגש במקום.
     
    הבעלים של הדוכן ציין כי החודשים של התקרית היו "שני החודשים הגרועים ביותר בחייו".
     

    מקור הידיעה

     

    ארה"ב - ריקול של מוצרי נקניקיות מחשש להימצאות חיידקי ליסטריה 

    חברת Schreiner's Fine Sausage, הודיעה על ריקול של 28 מוצרים שונים של נקניקיות מוכנות לאכילה מחשש שהן מזוהמות בחיידקי ליסטריה. 
     
    לא דווח על מקרי תחלואה המקושרים לצריכת המוצרים.
     

    מקור הידיעה

      

    ארה"ב - ריקול של סלמון מעושן מחשש לזיהום בחיידקי ליסטריה

     

    חברת Santa Barbara Smokehouse, המשווקת מוצרי סלמון מעושן, הורידה מן השוק מוצרים אשר יוצרו בטווח של 7 ימים במהלך חודש דצמבר.

    ההחלטה התקבלה לאחר שבבדיקות סביבה שגרתיות המתבצעות במפעל התקבלו תוצאות חיוביות להימצאות חיידקי ליסטריה.

     לא דווח על מקרי תחלואה המקושרים לצריכת המוצרים והחבה ממשיכה בחקירת האירוע.

    דנמרק - ריקול של בשר טלה טחון

       
    מעדניית Holmegaards מחזירה מן השוק שני סוגי אריזות של בשר כבש טחון, קפוא מחשש להימצאות שברי זכוכית במוצרים.
     
    החברה מציינת בהודעתה כי הוחלט להחזיר את המוצרים כיוון שלא ניתן לשלול הימצאות שברי זכוכית בתוך אריזתם ועל מנת למנוע נזקי פציעה בחלל הפה, הגרון ומערכת העיכול בקרב הצרכנים.
     

     

     

    ארה"ב - סם בלחם החג

       

    הרשויות בקליפורניה הורו על סגירתה של מאפיית Cholula's Bakery  בסנטה אנה, לאחר שבלחם החג אשר מכרה נמצאו עקבות סם סינטטי, ככל הנראה מריחואנה.
    כתוצאת מצריכת המוצר, דווח על לפחות 40 בני אדם אשר התלוננו על תחושה כללית לא טובה, בחילות, סחרחורות, רעידות ועילפון.
     
    עד כה לא נמצא המקור לסם הסינטטי והסברה היא כי מדובר במעשה פלילי.
    .
    בעמוד הפייסבוק של המאפיה פורסם כי בתאריך 22/01/15 צפויה המאפייה להיפתח מחדש באישור הרשויות, זאת לאחר שהתקיימו כל התנאים לחזרה לעבודה ובהם: ניקיון יסודי, השמדת כל חומרי הגלם אשר שימשו לייצור במאפיה והדרכת הצוות בנושאי בטיחות מזון.

     

     

    ראוי להסביר כי צריכה של מריחונאה סינטטית עשויה לגרום להזיות קשות, הקאות וחוסר מנוחה. השפעת התערובת מסוכנת למערכת הדם והלב ובאה לידי ביטוי בחיוורון, עליה בלחץ הדם ובקצב הלב ועוויתות. השפעות מסוכנות אלה, אינן מוכרות מצריכה של מריחואנה ממקור קנאביס, כיוון שהשפעת החומר הפעיל בתערובת חזקה פי 10 מזה שבצמח הקנאביס.

    מקור הידיעה

     

    קנדה - ריקול לתערובות פירות וירקות מחשש להימצאות ליסטריה

       

    רשת החנויות האמריקאית COSTCO מורידה מן המדפים תערובות פירות וירקות להכנת שייקים אשר יוצרו ע"י Rader Farms.
    הסיבה לריקול הינה חשש להימצאות חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס.
    על פי ההערכות, מקורו של הזיהום בעלי התרד ו/או הכרוב אשר שימשו כרכיב בתערובות.
     
    המקרה נמצא תחת חקירת המחלקה לבקרת מזון ברשויות הקנדיות. לא דווח על נפגעים במקרה זה.
     

    מקור הידיעה

     

     

    ארה"ב - ריקול של בשר טחון מחשש לגופים זרים

       

    רשת Wegmans מורידה מהמדפים בשר בקר טחון מחשש להימצאות חתיכות פלסטיק גמיש במוצר. 
     
    לא דווח על נפגעים כתוצאה מצריכת המוצר.
     

    מקור הידיעה

     

    קנדה - ריקול של תערובת גרעינים מחשש לזיהום בחיידקי סלמונלה

     
    חברת Ecomax Nutrition מחזירה מן השוק תערובת זרעים אורגנית מחשש להימצאות חיידקי סלמונלה במוצר.
    החריגה התגלתה בבדיקות אשר בוצעו ע"י הרשויות הקנדיות.
     
     

    מקור הידיעה

     

     

    צרפת - ריקול של ממרח טונה מחשש להימצאות שברי זכוכית

     
    חברת AUCHAN מורידה מן המדפים צנצנות ממרח טונה, עגבניות ופלפלים בשל חשש להימצאות שברי זכוכית בתוך האריזה.
    מדובר על אצווה בודדת, אשר ככל הנראה מיוחס לה אירוע שבר זכוכית נקודתי.
      

    מקור הידיעה

     

     

    ארה"ב - אדם מת מצריכת גבינה רכה עם חיידקי ליסטריה

     
    חברת Queseria Bendita, מחזירה מן השוק שלושה סוגי גבינות  רכות בשל מחשש להימצאות חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס.
    עד כה, נודע על 3 מקרי תחלואה כתוצאה מצריכת הגבינות - בהם אישה הרה ומקרה אחד שהסתיים במוות.
    במקביל להחזרה מן השוק הופסקו תהליכי הייצור במפעל. 
     

    מקור הידיעה

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    עבור לתוכן העמוד