צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 60

    8/09/2012

     

    צרפת - ריקול של לקט ירקות קפואים מחשש להימצאות צמח רעיל

     

    חברת Krill המספקת מוצרי מזון לשוק המוסדי, הודיעה על ריקול של לקט שעועית, חצילים, גזר ובצל מחשש להימצאות של צמח הדטורה. לא ידוע מי ייצר את התערובת עבור Krill וכיצד התקלה התגלתה. בקהילה האירופית נהוג לחפש בחומר צמחי את החומר הפעיל בדטורה, סקופולאמין, בבדיקות מעבדה שגרתיות וניתן להניח שבצורה כזו הזיהום התגלה.
    צמח הדטורה ידוע כמעורר הזיות.

     

     

    ארה"ב - סלמונלה במנגו: העלילה מסתבכת...

     

    מנהל המזון והתרופות בארה"ב ממשיך לעדכן בנדון. מספר החולים בארה"ב חצה את המאה עם מעל עשרים וחמישה מאושפזים. המנגואים המעורבים יובאו מחברת Daniella Agricola ממקסיקו על ידי Splendid Foods והוכרז על ריקול של האצוות המעורבות. במקביל, עשרות חברות ורשתות שיווק הודיעו על ריקול של מוצרים המכילים מנגו.
    לינשוף נודע, כי התוצרת סומנה במדבקות עליהן מוטבע הסמל היוקרתי של PrimusLabs, גוף ביקורת צד ג', אשר מאפשר לספקים מגוון מערכות פיקוח ובקרה ומפרסם את התוצאות לטובת הקניינים. היועץ המשפטי של פרימוס לבס, Ryan Fothergill, מסר שדניאלה אגריקולה כבר לא לקוח שלהם מאז 2005 וכי הלוגו בו נעשה שימוש אינו מעודכן והשימוש בו מהווה עבירה.
    עוד נודע, מהבלוג של Will Cavan, יו"ר ארגון המנגו הבינלאומי IMO, שדניאלה אגריקולה מגדלת את המנגואים שלה במדינת Sinaloa באיזור שהוא חסין מפני ביקורת USDA. לפי Cavan, מנהל המזון והתרופות עשוי לשנות החלטה זו בעקבות הריקול.

     

     

    מחקר - מזון אורגני לא יותר בריא או בטיחותי

     

    במחקר שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד אשר פורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine לא נמצא קשר בין צריכת מוצרי מזון אורגניים לבין מצב בריאותי או תחלואה ממחלות העוברות במזון. המחקר הוא למעשה סקר ספרות מקיף, אשר סקר אלפי מאמרים מתוכם נבחרו 237 לסקר מעמיק.
    מסקנות המחקר הן שאנשים שצורכים מזון קונבנציונאלי נחשפים ליותר חומרי הדברה וליותר אנטיביוטיקה במזון, אולם לא ברמה שמהווה סיכון בריאותי.
    הינשוף מדגיש, שלצריכת מוצרים אורגנים יש היבט סביבתי, בכך שהצרכנים נמנעים מעידוד השימוש בחומרים לא רצויים ובכך מיטיבים עם כדור הארץ.

     

     

    ארה"ב - תוסף תזונה פרה-ביוטי יורד מהמדפים בגלל סלמונלה

     

    חברת Eco-Health מורידה את מוצרי Flor-Align מהמדף לאחר שנמצאו חיידקי סלמונלה במוצרים. מדובר באבקה פרה-ביוטית. לא דווח על תחלואה. האירוע לא מוזכר באתר האינטרנט של החברה בו המוצר משווק כמוצר פלא אשר יכול להציל את החיים שלכם.
    מדובר במוצר המכיל בעיקר אינולין המופק משורש צמח העולש ואשר עתיר בסיב הפרה-ביוטי פרוקטו-אוליגו-סכריד. סיב זה מעודד שגשוג של חיידקי מעיים "טובים" על חשבון חיידקי מעיים "רעים" ונחשב להשלמה לצריכת חיידקים פרו-ביוטיים.
    המוצר מיוצר על ידי Northridge Labs שבבעלות Irwin Naturals עבור חברת Eco-Health שהודיעה על הריקול.

     מקור הידיעה 
      

     

    צרפת - עשרות לקו בסלמונלוזיס מצריכת גבינה מחלב לא מפוסטר

     
    שלטונות הבריאות בצרפת הודיעו על ריקול של גבינת Saint-Nectaire מתוצרת מחלבת Gaec Fereyrol לאחר שארבעים ושמונה אנשים לקו בדלקת מעיים מהחיידק סלמונלה דבלין. הגבינה שווקה על ידי חברת Dischamp היוקרתית.

     

     

    צרפת - ליסטריה בפחזניות

       

    רשת השיווק Auchan הודיעה על ריקול של פחזניות עם שוקולד תחת המותג הפרטי שלה בעקבות הימצאות חיידקי ליסטריה מונוציטוג'נס. לא דווח על תחלואה ולא ברור מי ייצר את המוצר עבור הרשת.

     

     

    בריטניה - בירה עם חשש לזכוכית

      

    רשת השיווק Sainsbury's הודיעה על ריקול של שני סוגי בירה במותג הפרטי שלה בעקבות חשש להימצאות חתיכות זכוכית. לא דווח על פציעה. קשה לברר איזו מבשלה מייצרת את המוצרים עבור הרשת. יש לה מספר ספקים אשר מייצרים את התוויות שלה. על פי אתר www.ratebeer.com המוצר St. Cervois מיוצר במבשלה בגרמניה והמוצר Biere des Moulines מיוצר עבור הרשת ע"י ענקית הבירה AB InBev בבלגיה.

     

     

    יוון - קוקה קולה מורידה מהמדפים מיץ פירות בגלל קלקול מיקרוביאלי

     

    חברת קוקה קולה ביוון הודיעה על ריקול של מספר אצוות של המיץ הטבעי Amita Motion בגלל קלקול חיידקי. לינשוף נודע שהקלקול נגרם מהחיידק Alicyclobacillus אשר הגיע עם אחד מחמשת הפירות הכלולים במוצר. אין כל חשש בריאותי, אלא מדובר באירוע איכות. חיידק האליציקלובצילוס הוא חיידק איירובי, גרם חיובי, יוצר נבגים אשר גורם כאב ראש לא קטן לתעשיית המיצים בגלל עמידותו היחסית בטמפ' וחומציות. החיידק, כאמור, אינו פתוגן, אך הוא מייצר guaiacol, כימיקל שעלול להעניק למיץ טעם או ריח של חומר חיטוי.

     

    עבור לתוכן העמוד