למה השירות הזה חשוב?

על מנת לעמוד בדרישות לייצור מזון בטוח, על מפעלי מזון לתחזק רמת תשתיות וכללי תברואה והיגיינה ייחודיים לתעשיית המזון. דרישות בתחומים אלו מופיעות במגוון מקורות החל מתקנות משרד הבריאות, דרך תקני בטיחות מזון כגון HACCP, BRC, ISO 22000 וכלה בדרישות לקוחות.

השירות שלנו

מטרת סקר התשתיות הינו להצביע על פערים בתשתיות המפעל, בתברואת ציוד, מבנה, תזרים, התנהגות עובדים ועוד העשויים להשפיע על בטיחות המזון ו/או הנדרשים במסגרת התקנים והתקנות, ולהציג בפני הנהלת המפעל את הפערים כולל תעדוף לביצוע. הסקר מבוסס על דרישות המותאמות לצרכי המפעל בהתאם לדרישות התקנים הקיימים או הנדרשים במפעל, דרישות משרד הבריאות לתנאי ייצור נאותים, דרישות FDA ליצרני מזון וכו'.

תכולת השרות

  • הנושאים הנבדקים: בניה ופריסת מבנים, פריסת חצרים ושטחי יצור, בחינת תזרים היצור, שירותים משלימים כגון אשפה וביוב, אספקת אוויר ומים, מתקני הגיינה אישית ומתקני עובדים, מבואות כניסה למפעל, הדברה ניקיון וסניטציה.
  • סיכום ממצאי הסקר הכולל את תקציר הממצאים, פירוט כלל הממצאים שנמצאו לפי מפתח משמעות (שיטת הרמזור)
  • תוצאות הסקר וסיכומו יוצגו להנהלת הארגון, כולל המלצות לתיקון הליקויים