למה השירות הזה חשוב?

משלוחי מזון הפכו כיום לדבר שבשגרה, חברות משלוחים רבות פועלות היום בשוק ויש חובה על הרשתות הקמעונאיות לשמור על איכות ובטיחות המזון לכל אורכה של שרשרת הערך, גם בזמן המשלוח. כשל, שיכול לנבוע מסיבות מגוונות כמו אריזה לא נכונה, טמפרטורות חריגות, פרק זמן ארוך עד להגעה לבית הלקוח, שימוש ברכבים לא מתאימים ועוד עלולים להביא לתוצאות חמורות מאוד. בראש ובראשונה פגיעה בבריאות הלקוחות ו/או באיכות המוצרים וכפועל יוצא פגיעה במותג ונזק כלכלי.

השירות שלנו

חברתנו מציעה שירות של פיקוח ובקרה על מערך המשלוחים החל משלב הכנת המשלוח ועד לשלב ההגעה ללקוח הקצה, על מנת לתת תמונת מצב אובייקטיבית שתאפשר תגובה מהירה ולמידה רוחבית.

התהליך המשותף עם הרשת הקמעונאית כולל בניית דוח הכולל את דרישות משרד הבריאות, ידע וניסיון שנצבר בחברתנו לאורך השנים ודרישות ספציפיות של הלקוח בהתאם לשלבים השונים בתהליך. במקביל תבנה תוכנית ביקורים בסניפי הרשת ובנקודות שונות במערך המשלוחים, תוך התחשבות באופי הפעילות. נציג מטעמנו, בעל ההכשרה והידע הנדרשים יגיע לסניפים ולנקודות שיקבעו וימלא דוח.

הדוח בנוי בצורה אחידה וברורה ומכיל את כלל האינפורמציה שנצפתה בביקור כולל פערים, הערות מרכזיות, ציון בכל סעיף, ציון כללי ותמונות שצולמו בזמן אמת. כל דוח ישלח לגורמים הרלוונטים שיוגדרו תוך עד 48 שעות ממועד ביצועו. כלל הדוחות מרוכזים תחת אותו מאגר מידע אליו הלקוח חשוף. במאגר המתקדם ניתן לבצע פעולות רבות הכוללות פילוחים על פי ביצועי סניפים ומערך המשלוחים לאורך זמן, חלוקה לפי אזורים גיאוגרפים או לפי מנהלי אזור, וביצועים של כלל הרשת.

הכלי הזה שמאפשר להנהלת החברה לראות תמונה אמיתית של ביצועי הסניפים ומערך המשלוחים לאורך זמן, לעקוב ולשמר רמת איכות גבוהה של המוצרים עד להגעתם ללקוח, צמצום תלונות לקוח ושיפור השירות. 

תכולת השירות

  • הגדרת וקביעת סטנדרטים לביצוע ובקרת תהליך המשלוחים בהתאם לדרישות משרד הבריאות דרישות הרשת, כמו גם המלצות נוספות המבוססות על ניסיוננו.
  • בניית תוכנית בקרה המתחשבת באופי הרשת, מספר ומיקום סניפיה, וכן בצרכים ובציפיות ההנהלה.
  • בקרות בסניפי הרשת ובסניפי האון-ליין הייעודיים כדי לאפשר בקרה על כל שלבי הכנת המשלוחים ובדיקתם לקראת היציאה.
  • בקרה מדגמית של חברות המשלוחים/ רכבי השילוח (טמפ' המזון בזמן המשלוח ובעת ההגעה לבית הלקוח, תקינות ציוד השילוח, אופן אריזת המזון, נראות ושמירה על שלמות המזון בשלבי המשלוחים השונים)
  • לכל פעילות שתיבדק יופק דוח המסכם את עיקרי הממצאים ופירוט נוסף כדי שיתואם עם הרשת.
  • יבוצעו ניתוחים סטטיסטים תקופתיים, שיאפשרו הפקת תובנות ושיפור לארוך הזמן.

בנוסף לאמור לעיל, ניתן יהיה לשלב שירותים נוספים, כגון: לומדות ייעודיות, הדרכות בשטח, בדיקות מעבדה ועוד.