למה השירות הזה חשוב?
נושא שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית עקב פליטת גזי חממה על ידי האדם והתעשייה הופכים לאחד הנושאים החשובים ביותר על סדר היום העולמי. בעקבות מחויבות מדינות שונות לפרוטוקול קיוטו של האו"ם והצטרפות ל-OECD, מדינות רבות התחייבו להפיק את המרב ממאמציהן להפחית את פליטת גזי החממה בהשוואה לתרחיש "עסקים כרגיל".
מהלכים פוליטיים אלו מעידים כי על החברות השונות להתחיל להיערך בהקדם האפשרי לחישוב הפליטות שלהן וכן להוביל מהלכים להפחתתן.
כמעט כל פעילות עסקית מצריכה שימוש באנרגיה, וכתוצאה מכך פולטת גזי חממה. פליטות אלו הן טביעת הרגל הפחמנית של הארגון. ארגון המעוניין למדוד את טביעת הרגל הפחמנית של פעילותו נדרש למדוד אילו פליטות גזי חממה נפלטות לאורך כל שרשרת הערך.
השירות שלנו
אנו עובדים לפי הפרוטוקול העולמי המקובל בנושא זה, פרוטוקול GHG, אשר קובע את התנאים והסטנדרטים לחשבונאות הפחמן, המחולקים לשלושה מכלולים Scoop 1, Scope 2, Scope 3
המומחים שלנו, יגדירו יחד עם הארגון את הקטגוריות להערכה, ינתחו את פעילויות החברה ויבצעו את החישובים על פי פרוטוקול GHG.
לאחר קבלת הממצאים בדוח המומחים שלנו יוכלו לסייע לארגון בבניית תוכנית מיטיגציה על מנת לצמצם את המדרך הפחמני של הארגון תוך התמקדות ב- Hotspots שעלו בדוח.
תוכן השירות:
- הגדרת גבולות הגזרה לחישוב- scope (אילו גבולות גזרה יחושבו, אילו קטגוריות מתוך מכלול 3, וכו')
- יצירת נתוני טביעת הרגל הפחמנית של קו הבסיס לשנה מסוימת, בהתבסס על נתוני הפעילות שהתקבלו מהחברה (צריכת חשמל, מקורות אנרגיה אחרים, שימוש בתחבורה, חומרי גלם ועוד)
- חישובי המכלולים בהתבסס על פרוטוקול GHG לשנה הנוכחית.
- דוח טביעת רגל פחמן ארגונית – כולל תצוגה גרפית של הנתונים (לפרסום חיצוני או פנימי)
- אפשרויות נוספות:
- סקר ספרות לבחינת פליטות גזי חממה של חברות דומות (בנצ'מרק).
- עדכון חישובים לנתוני השנים הבאות/שנים האחרונות, לרבות עדכון מקדמי פליטה.
- חישוב עצימות לפי יחידת המידה שנבחרה (על מנת לקבוע / לנטר KPIs)
- ליווי בתהליך האימות החיצוני לחישובים
- הגדרת יעדי הפחתה לטווח קצר וארוך, בהתאם להחלטת הארגון, או בהתאם למתודולוגיות הצבת יעדים ודיווח שונות (כגון- SBTi).
- חשיבה משותפת על צמצום ההשפעות הסביבתיות כתוצאה מהממצאים, בניית תכנית עבודה
שאלות נפוצות על מדרך פחמן לארגון
מהם פליטות ממכלולים 1,2,3 ( Scopes 1,2,3)?
פליטות ממכלולים 1,2 הינן פליטות הנמצאות באחריות ישירה (ובשליטה) של הארגון. פליטות ממכלול 3 הינן פליטות הנובעות משרשרת הערך (שרשרת האספקה) של החברה (ומחולקות לפליטות Upstream או Downstream).
מכלול 1- פליטות ישירות: למשל שריפת דלק
מכלול 2- פליטות עקיפות מרכישת אנרגיה. למשל, חשמל
מכלול 3 – פליטות עקיפות משרשרת האספקה הן במעלה והן במורד הזרם. עבור סקטורים רבים, מרבית הפליטות הינן ממכלול 3. לסקופ 3 יש 15 קטגוריות שונות (על פי פרוטוקול GHG) לדוגמה: סחורות ושירותים נרכשים, פסולת הנוצרת בפעילות, נסיעות עסקיות וכו'.