למה השירות הזה חשוב?
זיהומים במוצרי מזון עלולים להוביל לנזקים רבים עבור יצרניות המזון והצרכנים. נזקים אלו עלולים להתבטא בפגיעה בבריאות הצרכן, צורך בהחזרה יזומה, פגיעה במונטין החברה ואף עלויות כספיות גבוהות.
למיפוי ותכנון נכון של תהליכי הניקיון ואימותם בתוכנית הניטור הסביבתית, השפעה קריטית בצמצום פוטנציאל זיהום המוצר.
השירות שלנו
על מנת לנסות ולהקטין הסיכון לזיהומים מיקרוביאלים במוצרים, פיתחה חברת שר יעוץ והדרכה שירות של בניית תוכנית ניטור סביבתי, בהתאם למיפוי תהליכי העבודה ותזרים המפעל.
מטרת התוכנית לאפשר זיהוי מקורות פוטנציאלים לזיהומים מיקרוביאלים שמקורם בסביבת העבודה ולהגדיר את המענה הנדרש בכדי לשמור על תנאי היגיינה וסניטציה נאותים.
בנוסף תוכנית הניטור הסביבתי נותנת מענה לדרישות תקני בטיחות מזון, כגון: FSSC 22000 ו-BRC (עבור ארגונים המוסמכים לתקנים אלו).
הערה- השירות מתאים גם ליצרני מזון שאינם מוסמכים בתקני בטיחות מזון.
תכולת השירות
הצגת התוכנית להנהלת החברה
- מיפוי כלל האזורים במפעל והתנועות – תנועת חומר, תנועת עובדים, תנועת פסולות ועוד.
- הגדרת רמות היגיינה בכל אזור במפעל (ZONING)
- הכנת תכנית ניטור פתוגנים בסביבת העבודה
- הגדרת פעולות מתקנות לחריגות בניטור הסביבתי
- הטמעת התוכנית וביצוע הדרכות