Read our articles to stay updated on the latest news in Food Markets, including new regulations, sustainability, current and future challenges, food safety, and more!
ד"ר דיויד רוזנבלט נגסת בקיווי עסיסי? שתית כוסית וודקה? התענגת על חפיסת שוקולד? ייתכן שנפלת קורבן למוצר מזויף! בדו"ח מקיף המתפרסם מטעם ה-OECD, מסתבר שמדובר בבעיה עולמית חשובה. ה- OECD עוסק בזיוף מוצרים בכלל והמזון תופס חלק קטן, אך חשוב מהתחום. הארגון מעריך את התופעה של מוצרים פיראטיים בהיקף של לפחות 200 מיליארד דולר בשנה....
ד"ר דיויד רוזנבלט מחלת הבוטוליזם ("נקנקת" בעברית) נגרמת מרעלן הבוטולינום הקטלני המופרש מחיידקי קלוסטרידיום בוטולינום. הרעלן משפיע על מערכת העצבים המרכזית וגורם לשיתוק שרירים ואף למוות. סימני מחלה ראשוניים מתחילים להופיע כבר כ- 18-36 שעות מאכילת המוצר הנגוע. סימני המחלה האופייניים כוללים עייפות, חולשה, סחרחורת. בהמשך מתפתח טשטוש בראייה, יובש בפה, קשיי בליעה ודיבור. לעתים יש הפרעות...
צריכת מזון שהינו בטוח לאכילה חשובה בכל תקופה בחיים, אך חשובה שבעתיים בתקופת ההיריון. כמעט לכל אישה הרה נדמה כי במהלך ההיריון כל אחד יכול להעיר כרצונו מה אסור ומה מותר לה לאכול. לעיתים קרובות מדובר בהמלצות חסרות בסיס, המסתמכות על מיתוסים שונים ומשונים כמיטב המסורת. גורמי סיכון מדבקים ליסטריה מונוציטוגנס (Listeria monocytogenes): החיידק גורם...
ד"ר דיויד רוזנבלט הסוכנות הגרמנית להערכת סיכונים (BfR) פרסמה את המסקנות של קבוצת עבודה אשר בחנה את הסיכון מהחומר הכימי di-isobutyl-phthalate המכונה DiBp. לחומר יש השלכות פוטנציאליות בריאותיות והוא נמצא ברמות מדאיגות במזונות הארוזים בקרטון. הסוכנות דיווחה שהחומר נמצא ברמות של עד 5 מ"ג/ק"ג במזונות כמו אבקות שומניות, דגנים טחונים, אורז, תערובות לאפייה ופירורי לחם. ע"פ הדיווח,...
החומר ביספנול A מצוי בחלק מחומרי האריזה והכלים שבאים במגע עם מזון. נעשה שימוש בביספנול A בייצור פוליקרבונאט ורזינים אפוקסי-פנוליים. פוליקרבונאט הוא חומר פלסטי המשמש לבקבוקים לתינוקות, בקבוקים למתקני מים מינרליים, צנרת מים, כלי מטבח וכו'. רזינים אפוקסי פנוליים כלולים בשכבת הלקה של קופסאות שימורים ובחלק הפנימי של מכסי מתכת של צנצנות ובקבוקים ומיכלי יין....
ד"ר דיויד רוזנבלט בשלושים השנים האחרונות משפר הטעם מונוסודיום גלוטמט (MSG) זכה ליחסי ציבור מאד רעים. התוסף הכל כך נפוץ הזה הפך בהדרגה לאויב העם ולדבר שיש להימנע ממנו. משרד הבריאות מכליל אותו ברשימת התוספים המותרים, אולם להבדיל מרוב תוספי המזון האחרים, חייבים לציין אותו ברשימת הרכיבים בשמו המלא. יחד עם חומרים כמו טרטרזין, סנסט...
מורן להט קיים חשש סביר ומתמיד שעובדי מזון יעבירו גורמי סיכון ביולוגים כגון חיידקים, נגיפים וטפילים מידיהם אל המזון ומהמזון אל הצרכן. ואמנם, בכל שנה אנו עדים לעשרות מקרים של זיהום מזון מידיים של עובדים. במקרים אלה נפגעים אלפי צרכנים: רובם נפגעים קל אך ישנם מקרי תחלואה קשים ואף מוות ממזון מזוהם. הנזק הכלכלי לענף המזון...
במדינה בה 50-60 אנשים כל שנה הולכים לעבוד ולא חוזרים הביתה, ועוד אלפים נפצעים, כל מי שמעסיק אנשים חייב לשאול את עצמו "האם עשיתי את כל מה שניתן לעשות כדי שכל מי שעובד עבורי בטוח שישלים את עבודתו ללא פגע?" את השאלה הזו צריך לשאול כל מעסיק כל יום מחדש ומספר פעמים ביום. "אני ישן...
בעשור האחרון, מגוון ארגונים החלו להרגיש "על בשרם" איך הנושאים הסביבתיים הולכים ותופסים תאוצה ומשמעות מצדם של רשויות החוק, הלקוחות, ארגונים שונים וקהילה סמוכה. מודעות צרכנית החלה להיות לא רק סיסמא, אלא הגורם המשמעותי שמושך את הארגונים לשיפור במגוון תחומים: איכות המוצר, עלותו, זכויות עובדים וזכויות אדם בכלל, סחר הוגן, בטיחות עובדים וכן… גם איכות...
מזון לא זורקים! האמנם? הידעת שכשליש מכל המזון המיוצר בכדור הארץ לעולם לא יזכה להיאכל, אלא ימצא את עצמו בפח האשפה? בכל דקה נזרקת כמות מזון שניתן היה להאכיל בה 4,000 אנשים למשך שנה! זה מטורף וזה חייב להיפסק. מילא העוולה החברתית והמוסרית. לייצור מזון שלא ייאכל יש טביעת רגל אקולוגית בלתי נתפסת. מדענים מעריכים...
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו