News

Read our articles to stay updated on the latest news in Food Markets, including new regulations, sustainability, current and future challenges, food safety, and more!

עדכוני רגולציה בתחום המזון 29.11-14.12.2023

פורסמה הנחיית מזון חדש עבור אבקת גפת זיתים (Olea europaea) פורסמה הנחיית מזון חדש בנוגע לאבקת גפת זיתים (Olea europaea) מיום 4.12.2023. על פי ההנחייה, "גפת זיתים" היא שארית החומר הנותרת מפרי הזית לאחר הפקת שמן זית למאכל בלבד. רכיב זה מותר לשימוש בקמחים ועמילנים שמקורם בדגנים ותחליפי חיטה ממקורות צמחיים שונים, למעט חיטה, ותערובות...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 29.02-15.03.2024

פורסמו תזכירי חוק להערות הציבור: תזכיר חוק התקנים (עמידה בדרישות אסדרה אירופית)(תיקון) התשפ"ד– 2024 מטרת התיקון המוצע היא צמצום הרגולציה והנטל הבירוקרטי על יצרנים, יבואנים וקמעונאים, קידום תחרות ועידוד סחר חופשי בין מדינות לטובת מגמת הקלת יוקר המחייה. על פי התיקון המוצע, תקבע בחוק חלופה נוספת לייבוא והשיווק הקיימות כיום, בדרך המאפשרת הסתמכות על עמידה...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 18.09-01.10.2023

קווים מנחים ליצרן נאות בנוגע לקביעת חיי מדף אשר תוקפם הוגבל בחקיקה  משרד הבריאות מפרסם קול קורא להערות הציבור בדבר מסמך ובו קווים מנחים עבור יצרן נאות בנוגע לקביעת חיי המדף למוצרים גולמיים מן החי, אשר מוגבל כעת בחקיקה. בנוסף לאחריות מלאה ועמידה בתכנית בטיחות מוצרים אלה, ניתנת אפשרות לתקף את חיי המדף באופן שונה...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 16.10-31.10.2023

הודעות זמניות בנוגע לאי אכיפת סימון מיכלי מים בעברית וסימון סמלים אדומים  לאור השלכות המלחמה על פעילותם של עסקים רבים ועל הצריכה במשק, הודיעה מנהלת שירות המזון הארצי כי עד התאריך 8.12.2023 לא יופעלו הסמכויות המנהליות בנוגע למקרים הבאים:  חשוב לציין שחובת הסימון התזונתי (שאינו סימון בסמלי מזון אדומים על פי חקיקת המזון ו/או שאינו...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 16.06-30.06.2024

פורסם תרגום טיוטות ההוראות המאומצות משרד הבריאות העלה לפורטל הפתוח תרגום לעברית לטיוטות תקנות האיחוד האירופי כפי שמוצע לאמץ בישראל במסגרת הרפורמה "מה שטוב לאירופה טוב לישראל". הטיוטות שהועלו הן בנושא מזהמים במזון, סימון מזון (כולל חומרים מותרים/מוגבלים במזון ומסרים), חומרים משפרי מזון (FIA), חומרים הבאים במגע עם מזון (FCM), מזהמים אחרים, חומרים ושיטות אחרות...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 16.05-30.05.2024

פורסמה הוראת מנהלת שירות המזון בנושא יבוא מטורקיה  מנהלת שירות המזון פרסמה אישור למתן תעודות שחרור למזון המיובא מטורקיה או שמקורו בייצור בטורקיה לפי סעיף 89 לחוק הגנה על בריאות הציבור(מזון) התש"ו-2015. ביום 3.5.2024 הודיע משרד הסחר הטורקי על עצירת היחסים המסחריים בין טורקיה לישראל על רקע מלחמת חרבות ברזל. על רקע זה שירות המזון...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 15.11-29.11.2023

פורסמו הנחיות לקביעת אורך חיי מדף בידי יצרן נאות משרד הבריאות פרסם מסמך הנחיות ובו מפורטים קווי הפעולה, לרבות השיקולים והדגשים שעל יצרן נאות לנקוט בקביעת אורך חיי המדף של מוצרי בשר, עוף ודגים המיוצרים על ידו. מודגש כי אין בכך כדי להפחית מאחריות היצרן להבטיח את עמידת המזון באיכות והבטיחות כפי שנקבעו בחקיקת המזון,...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 15.04-01.05.2024

פורסמה טיוטת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון)(יבוא של תוספי תזונה על ידי יבואן נאות), התשפ"ד – 2024 הרגולציה הנוכחית בכל הנוגע ליבוא תוספי תזונה שמה דגש על קבלת אישור מראש לייבוא תוספי תזונה, כאשר הליך הבדיקה הוא ארוך ומתבסס על בדיקה מקדימה של כלל המסמכים המוגשים על ידי היבואן. מטרת התקנות המוצעות היא להתאים...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 15.02-29.02.2024

פורסם ברשומות התיקון לצו הגנת הצרכן (סימון ואריזה של מוצרי מזון), התשפ"ד-2024 כחלק מהפעולות הנעשות להקלה בדרישות הרגולטוריות, עודכן צו הגנת הצרכן כך שהוסרו ממנו תקנים שלאחר הסרת הרשמיות, נותרו מחייבים. כמו כן, בוצע עדכון מספור והתאמות לסעיפים עבור 28 תקנים רלוונטיים מחייבים. השינויים נערכו לאחר סקירה מקיפה לחקיקה במדינות האיחוד תוך שמירה על בריאות...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 15.01-31.01.2024

משרד הבריאות אישר "בשר מתורבת" מבוסס בקר כמזון חדש במסגרת תוכנית פיילוט לבחינת חלבון אלטרנטיבי ולאור הביקוש העולמי הגובר לחלבונים, אישר משרד הבריאות "מזון חדש" הכולל תרבית תאים שמקורם מבקר (ולא מתאי עוף) המוכר גם כ"בשר מתורבת" לשווק בישראל. האישור מגיע לאחר שנבחנו מגוון גורמים קריטיים, ביניהם טוקסיקולוגיה, אלרגניות, הרכב תזונתי, בטיחות מיקרוביולוגית וכימית יחד...

We are present worldwide

CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION

קריירה בשר יעוץ והדרכה

הצטרפו לצוות המומחים שלנו