למה השירות הזה חשוב?
בטיחות מזון היא נושא בעל חשיבות עליונה עבור כל ארגון העוסק בייצור, עיבוד, אחסון או שיווק של מזון. צריכת מזון מזוהם עלולה להוביל למחלות קשות ואף למוות, ולפגוע קשות במוניטין של הארגון וברווחיו.
בשנים האחרונות, יותר ויותר ארגונים מבינים שהטמעת מערכות ניהול בטיחות מזון היא הדרך הבטוחה ביותר להבטיח את בטיחות המזון, וכך גם הרגולטור כמו משרד הבריאות וה-FDA שהחל לחייב יישום מערכות אלו המבוססות על עקרונות ה-HACCP. מערכות אלו מסייעות לארגונים לנהל את הסיכונים הקשורים לבטיחות מזון בצורה יעילה, מאפשרות להם לעמוד בדרישות הרגולטוריות ולוודא את ייצורם ושיווקם של מוצרי מזון בטוחים ואיכותיים ולצמצם את הסיכון למשברי בטיחות מזון.
המענה שלנו
תקני בטיחות המזון מתקדמים ומחמירים את הדרישות במטרה לתת לארגונים כלים לצמצום סיכוני בטיחות מזון. אנו בשר נוכל לסייע לכם לבחור את התקן המתאים לארגונכם בהתאם לניהול הסיכונים, היכולת והתשתיות הקיימות. בין תקני בטיחות המזון:
- HACCP
- ISO 22000
- FSSC 22000
- BRCGS
- IFS
- Global GAP
- ועוד
לכל אחד מהתקנים דגשים שונים. המשותף להם הוא גישת המניעה, צמצום והפחתת הסיכון לבריאות הציבור. עקרון זה מושג על ידי ביצוע ניתוח סיכונים וקביעת נקודות בקרה קריטיות לפי עקרונות ה- HACCP.
בנוסף לדרישה לביצוע ניתוח סיכונים, קיימת דרישה למערכת ניהולית הכוללת בקרת תיעוד, הדרכה, הוראות ניקיון, היגיינה אישית, ניהול אלרגנים, ניהול שרשרת אספקה, סניטציה וניטור סביבתי, מניעת זיוף חומרי הגלם ומערכת לשמירת ביטחון המזון (Food security) ועוד.
הצוות שלנו יסייע, בנוסף לעמידה בדרישה לביצוע ניתוח סיכונים לעמוד בדרישה הקיימת למערכת ניהולית הכוללת בקרת תיעוד, הדרכה, הוראות ניקיון, היגיינה אישית, תברואה, מניעת זיוף חומרי הגלם ומערכת לשמירת ביטחון המזון (Food security) ועוד.
תכולת השירות
הקמת מערכת לניהול בטיחות מזון אשר תאפשר למפעל לזהות ולשלוט בגורמי הסיכון בכל שלבי התהליך:
- ביצוע סקר תשתיות ותברואה בארגון תוך הגדרת סדרי עדיפויות לטיפול
- הכשרת הנהלת הארגון וחברי צוות בטיחות המזון ע"פ התקנים הרלוונטיים
- סיוע בהכנת תרשימי תהליכים ותיאורי מוצר המשמשים לבנית מערכת ניהול בטיחות המוצר
- ליווי צוות בטיחות המזון בארגון במהלך ניתוח גרמי הסיכון וקביעת נקודות הבקרה הקריטיות. שלב זה כולל ביצוע ניתוחי תהליך (HACCP) לקביעת הסיכונים בשלבי העבודה השונים ואיתור נקודות בקרה קריטיות
- תכנון פעולות הניטור, תיקוף ואימות CCP/OPRP
- סיוע בעדכון נהלים והוראות עבודה ושילובם במערכות ניהול קיימות בארגון (ת"י 9001 וכדומה)
- ביצוע מבדקים פנימיים לבחינת יישום המערכת והטמעתה ועזרה בתיקון הליקויים
- ליווי הארגון במבדקים חיצוניים של גורמי אכיפה (מכון התקנים, שירותים וטרינרים, FDA, וכו') וסיוע בהכנת הפעילות המתקנת עד לקבלת האישור הנדרש
ייעוץ מקצועי וליווי מערכות ניהול מערכות ניהול בטיחות מוצר קיימות בנושאים כגון: הערכת סיכוני בטיחות מוצר בתהליכי העבודה בארגון, ביצוע סקר תשתיות וסיוע במציאת פתרונות, הנחייה לכתיבת מפרטים, שדרוג נהלים והוראות, ניהול אלרגנים, וולידציות, ניתוח מקרי אי התאמה בבטיחות המוצר וסיוע במניעת הישנות הבעיה, מבדקי בטיחות מוצר וליווי בעת אירועי בטיחות מוצר ועוד.