למה השירות הזה חשוב?
בישראל מזון חדש מוגדר כמזון שטרם נעשה בו שימוש בישראל (לפני 2006), שיוצר בטכנולוגיה חדישה שלא נעשה בה שימוש בעבר, בעל מבנה ראשוני חדש ברמה המולקולרית, או שמכיל אורגניזם מהונדס גנטית.
כל מזון חדש חייב להיות מאושר על ידי משרד הבריאות לפני שיווקו בישראל. לטובת קבלת האישור נדרשת הגשת תיק מזון חדש לבחינת שירות המזון הארצי.
התיק צריך להוכיח את בטיחות צריכת המזון בתנאי השימוש המיועדים ועליו לכלול מידע על בטיחות המזון, חומרי הגלם והטכנולוגיה, אופן השימוש, היתרים קיימים לשימוש בעולם ומידע מדעי רלוונטי, הערכת צריכה ועוד.
השירות שלנו
לחברת שר יעוץ והדרכה מערך מומחים בתחום הרגולציה, בעל ניסיון עשיר בבחינה ובניה של תיקי מזון חדש ובדרישות משרד הבריאות הפורמליות והלא פורמליות. בסיוע של המומחים בשר ייעוץ והדרכה ניתן להגיש תיק מותאם לדרישות משרד הבריאות ובכך לקצר את לוחות הזמנים עד לאישור המוצר.
תכולת השירות:
- בדיקת התכנות לשיווק המזון בישראל – כולל מעבר על רגולציות קיימות, מעבר על הטכנולוגיה בה נעשה שימוש, היסטוריית צריכה בישראל. תוצר בדיקת ההיתכנות יעזור לקבוע האם מדובר במזון חדש, האם צפויים להיות קשיים מהותיים באישור ובקביעת בטיחות המזון, וכן את ההמלצה למסלול הרגולטורי המתאים עבור אישור המוצר.
- סקר פערים – במידה ונדרשת הגשת תיק מזון חדש, סקר הפערים יכלול מעבר על החומרים הקיימים, סיכום השלבים וההשלמות הנדרשות (כולל בדיקות מעבדה נדרשות, סקרי ספרות ועוד) עד להגשת התיק והערכת עלויות ולוחות זמנים צפויים.
- כתיבת תיק מזון חדש –כתיבת התיק בהתאם לדרישות משרד הבריאות הכוללות סקירות ספרותיות ורגולטוריות, הערכת צריכה בטיחות השימוש במוצר ובחומרי הגלם ולבסוף הגשת התיק למשרד הבריאות.