
כשהמזון הופך לאויב - על אלרגיות למזון
סוג: הרצאה
משך: שעה
קהל יעד: אנשים המעורבים בשרשרת אספקת המזון
תמצית: מה זאת אלרגיה? אילו חומרים יכולים לגרום לאלרגיה במזון? כיצד תעשיית המזון צריכה להתמודד עם התופעה?
הערה: ניתן להתאים לכל רובד בארגון. מתאים גם לקהלים גדולים
משך: שעה
קהל יעד: אנשים המעורבים בשרשרת אספקת המזון
תמצית: מה זאת אלרגיה? אילו חומרים יכולים לגרום לאלרגיה במזון? כיצד תעשיית המזון צריכה להתמודד עם התופעה?
הערה: ניתן להתאים לכל רובד בארגון. מתאים גם לקהלים גדולים
הרצאה זו מיועדת למנהלים ועובדים בתעשיית המזון ומטרתה לתת ידע מעשי ומדעי בנוגע לאלרגיות ממזון.
ההרצאה מלווה במצגת מאירת עיניים הממחישה את התכנים המועברים. שיטת ההרצאה פרונטאלית.
עיקרי התכנים:
-
דוגמאות מהשטח של אירועי בטיחות מזון הקשורים לזיהום באלרגנים
-
מקורות מידע חיוניים
-
מושגי יסוד
-
סוגי אלרגיות
-
נפיצות התופעה
-
המנגנון הביולוגי של האלרגיה
-
ההבדל בין אלרגיה לאי סבילות
-
סקירת 12 מזונות מחוללי האלרגיה הנפוצים
-
הרעלת היסטמין
-
מחלת הצליאק
-
מחלת ה- favism(חוסר ב- G6PD)
-
תוספי מזון החשודים במחוללי תופעות אלרגיות: MSG, טרטרזין, אספרטם
-
אחריות היצרן במניעה
-
גורמי סיכון לנוכחות אלרגן לא מסומן
-
אמצעים למניעה