צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

אישורי מזון / מזון חדש

הגדל
רקע:

תעשיית המזון מתפתחת באופן רציף, ואנו נחשפים לצורך ברכיבים ומוצרים חדשים למאכל ולשתיה. על מנת למכור מוצרי מזון
המכילים רכיבים שאינם מאושרים לשימוש ע"פ הרגולציה בישראל, יש לקבל עבורם אישור "מזון חדש" ממשרד הבריאות.

מזון חדש הינו מזון המשתייך לאחת מהקבוצות הבאות:
  • בעל מבנה ראשוני חדש ברמה המולקולארית (לדוגמה סוכר חדש), שעבר שינוי מכוון במבנה הראשוני ברמה המולקולארית (למשל מזון מהונדס גנטית) או שמקורו באורגניזם מהונדס גנטית (GMO)
  • מכיל או בודד מצמחים, בעלי חיים, מיקרואורגניזמים, פטריות או אצות (למעט אנזימים אשר אין להם היסטוריה ארוכה של צריכה בטוחה בישראל (אינו מופיע ברשמות צמחי מאכל, פטריות ואצות)
  • עבר שינוי מבחינת ערכו התזונתי, המטאבוליזם או רמת החומרים הבלתי רצויים בו השתנו במהלך ייצור חדש (למעט תהליכי ניקוי וחיטוי)
לחברת שר יעוץ והדרכה מערך מומחים בתחום הרגולציה, בעל ניסיון עשיר בכתיבת עשרות סקרים רגולטוריים ממוקדים ובליווי חברות ויבואנים בתהליך ההכרה ל"מזון חדש" מול משרד הבריאות.

תכולת השירות:
  • קבלת מידע רלוונטי למוצר כגון: מפרט המוצר, מפרטי הרכיבים המרכיבים את המוצר, תרשים זרימה של התהליך, אישורים למוצרים מיעדים שונים בחו"ל וכדומה 
  • איתור והשלמת חומרים מיעדים רלוונטים בחו"ל ע"פ נוהל יבוא מזון חדש
  • בניית תיק למזון חדש ע"פ הנוהל של משרד הבריאות, על בסיס החומרים שימצאו בידינו
  • המשך טיפול מול משרד הבריאות, מול הלקוח ומול היצרן במידת הצורך, עד לקבלת אישור מזון חדש
למידע נוסף ניתן לפנות לענת דכינגר במייל: anat@2sher.co.il

עבור לתוכן העמוד