צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

סקר תשתיות ותברואה

הגדל
רקע:

על מנת לעמוד בדרישות לייצור מזון בטוח, על מפעלי מזון לתחזק רמת תשתיות וכללי תברואה והיגיינה ייחודיים לתעשיית המזון. דרישות בתחומים אלו מופיעות בגוון מקורות החל מתקנות משרד הבריאות, דרך תקני בטיחות מזון כגון HACCP, BRC, ISO 22000 וכלה בדרישות לקוחות.

מטרת סקר התשתיות הינו להצביע על פערים בתשתיות המפעל, בתברואת ציוד, מבנה, התנהגות עובדים ועוד. ולהציג בפני הנהלת המפעל את הפערים כולל תעדוף לביצוע. הסקר מבוסס על דרישות שמותאמות לצרכי המפעל למשל: PAS 220 ליצרני מזון, PAS 223 ליצרני אריזות למזון, דרישות תברואיות של משרד הבריאות לתנאי יצור נאותים.

לחברת שר יעוץ והדרכה ניסיון בביצוע מאות סקרים מסוג זה.

תכולת השירות:

  • הנושאים הנבדקים: בניה ופריסת מבנים, פריסת חצרים ושטחי יצור, בחינת תזרים היצור, שירותים משלימים כגון אשפה וביוב, אספקת אוויר ומים, מתקני הגיינה אישית ומתקני עובדים, מבואות כניסה למפעל, הדברה ניקיון וסניטציה.
  • סיכום ממצאי הסקר הכולל את תקציר הממצאים, פירוט כלל הממצאים שנמצאו לפי מפתח משמעות (שיטת הרמזור)
  • תוצאות הסקר וסיכומו יוצגו להנהלת הארגון, כולל המלצות לתיקון הליקויים.


Photo credit: darkday. via Foter.com / CC BY


עבור לתוכן העמוד