צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

זיוף במזון Food Fraud

הגדל

רקע:

 

לאחר מספר מקרים מצערים, חלה עליה במודעות ודרישות הרגולטור בכל הנוגע לחומרת הונאה במזון. למשל, רשת המבורגרים גדולה גילתה כי קיבלה לרשותה מאחד ספקי הבשר שלה בשר סוס במקום בשר בקר. אירוע זה הביא לגל דרישות בתקני בטיחות המזון להתייחסות לנושא למשל בתקן FSSC 22000. להערכתו של פרופסור Elliott מאוניברסיטת Queens Belfast חלים כ-5 אירועי הונאה במזון בשבוע ברחבי העולם. קישור למקור.


הונאת מזון מקיפה מגוון רחב של פעולות הונאה מכוונות, היא מתייחסים לתוספת/זיוף/החלפה של חומרים לא אותנטיים ללא ידיעת הרוכש שמטרתם רווח כלכלי של המוכר. הונאה במזון יכולה להביא גם לאירועי בטיחות מזון, כמו במקרה של שימוש בבוטנים (אלרגן ידוע ומסוכן) כתחליף לכמון ללא ידיעת הצרכן. קישור למקור

שר יעוץ והדרכה מתמחה בבניית תכנית עבודה למניעת הונאה במזון ע"פ מתודולוגיה הוצעה ע"י ארגון ה - FDA.

 

תכולת השירות:

  • מיפוי חומרי גלם והערכת פגיעותם המתבססת על רכיבי המוצר ומאפיניו הייחודיים
  • סינון חומרי הגלם על פי מידת הפגיעות שלהם, המבוססת בין היתר על שרשרת האספקה, היסטורית הספק, שיקולים גיאופוליטיים, היסטוריית הונאה ועוד
  • לחומרי גלם בעלי ציון פגיעות גבוה, נבנית תוכנית לצמצום הסיכון, עבור הארגונים ועבור הצרכנים
  • לחומרי גלם בעלי ציון פגיעות גבוה, נבנית תוכנית לצמצום הסיכון, עבור הארגונים ועבור הצרכנים 

Photo credit: Foter.com
עבור לתוכן העמוד