חדשות מהינשוף גיליון 85
החזרה יזומה של מוצרים מרחבי העולם
Deli Bordelaise Listeria monocytogenes Conte's Pasta רביולי ללא גלוטן Salmonella Salmonella Charcuterie Bordelaise Listeria monocytogenes Prima Fruit דובדבני אהבה חומר הדברה - Carbofuran Dole Fresh Vegetables Listeria monocytogenes קישור נוסף Good Earth Egg Salmonella Huisken Meat עץ Flensted Snitgrønt A/S Salmonella Du Monde Gourmet התפתחות של חיידקים פתוגנים Lytham Foods Salmonella Mountain High Suckers Easy Eats UK Ltd Salmonella מקור הסלמונלה מחומר הגלם - אבקת תיבול Milky Way International Trading Corp התקבלו 3 תלונות צרכנים נוספות La Compagnie des Saveurs קישור Trader Joe’s Salmonella Al Fresco All Natural
מדינה
שם חברה
מוצר
גורם סיכון
פגיעה בצרכנים
הערות
מידע נוסף
צרפת
קציצות טופו צמחוניות
לא ידוע
קישור
ארה"ב
לא ידוע
מדובר על זיהוי של החיידק ע"י מעבדת צד שלישי
קישור
ארה"ב
Thomas Produce
מלפפונים
לא דווחו
התוצאה החריגה התגלתה במסגרת בדיקות שגרתיות של ה FDA במוצר
צרפת
מעדני חזיר וכבד אווז
לא ידוע
קישור
דנמרק
לא ידוע
קישור
ארה"ב, קנדה
סלטים ארוזים
12 מקרי תחלואה ומקרה מוות 1
ארה"ב
ביצים
קיימת תחלואה. לא דווח ההיקף
קישור
ארה"ב
קציצות בשר
לא דווחו
מקור העץ מאחד מחומרי הגלם
קישור
דנמרק
מגוון מוצרי פירות חתוכים
לא ידוע
מקור הסלמונלה במוצרים הוא ממלון
קישור
ארה"ב
מגוון מוצרי מאפה ממולאים בבשר
לא דווחו
הפגם התגלה במהלך בדיקה שגרתית של מסמכי תיעוד בה התגלה כי תהליך קירור המוצר היה תקול
קישור
אנגליה
סנדביצ'ים
לא ידוע
מקור הסלמונלה מחומר הגלם - אבקת תיבול
קישור
ארה"ב
מוצרי קנאביס אכילים
חומרי הדברה - Imidacloprid and Myclobutanil
לא ידוע
חומרי הדברה אלו אסורים
קישור
אנגליה
סנדביצ'ים
לא ידוע
קישור
ארה"ב
מנדרינה בסירופ
זכוכית
מקרה פגיעה 1
קישור
צרפת
זיתים שחורים
זכוכית
לא ידוע
ארה"ב
אגוזי קשיו
לא דווחו
קישור
ארה"ב
נקניקיות עוף
חזיר לא מוצהר
לא דווחו
קישור
ארה"ב - התפרצות נגיף הנורו במסעדה איטלקית | |
![]() |
50 סועדים נפגעו בהרעלת מזון לאחר שהשתתפו במסיבה במסעדת "Maggiano's Little Italy" בסיאטל. החולים זוהו כנפגעים מנגיף הנורו (Norovirus) הגורם לדלקות מעיים המתבטאות בעיקר בתחושת בחילה, הקאה, שלשולים וכאבי בטן. |
| |
ארה"ב - התפרצות נוספת של נגיף הנורו | |
![]() |
400 איש נפגעו לאחר שסעדו במסעדה "New Theater" בפרברי קנזס סיטי. נציגי המסעדה מכחישים כי מקור הוירוס במטבח המסעדה, והוסיפו כי שלושה עובדים נחשפו לוירוס לאחר ששירתו סועד שזוהה עם וירוס הנורו. |
| |
אוסטרליה - מאפיה נסגרה בעקבות הרעלות מזון | |
![]() |
מאפיה בסידני נסגרה עד תום חקירת הרשויות, לאחר שלפחות 40 איש חלו בהרעלת מזון במהלך של שבוע ואף 13 איש אושפזו בבית החולים. הגורם להתפרצות הרעלת המזון הינו חיידק הסלמונלה. קיימים דיווחים כי מקור הרעלת המזון היא במאפים הכוללים עוף. עד עתה התגלו 150 מקרים של אנשים שהושפעו מהחיידק. ככל הנראה סיבת התפתחות החיידק היתה כשל בחדר הקירור, במהלך הלילה. |
| |
ארה"ב - שירות הפיקוח ובטיחות המזון נלחם בהרעלות ליסטריה במעדניות
שירות הפיקוח ובטיחות המזון של משרד החקלאות בארה"ב (FSIS) יחל בפרוייקט פיילוט שמטרתו פיקוח ובקרה על ליסטריה במעדניות. עפ"י הערכות, יותר מ 80% מהרעלות ליסטריה שמקורן בעוף ובשר מוכנים לאכילה הנמכרים במעדניות, מיוחסות למוצר שנחתך או טופל באופן אחר בחנות קמעונאית. בפרויקט שימשך כשנה, יוערך האם קמעונאים משתמשים בנהלים ושיטות למניעת זיהום ליסטריה. תוצאות המבדקים יפורסמו באתר ה-FSIS.
סקוטלנד - הארוחה ששינתה את החיים
העיתונות הסקוטית מדווחת על אשה שזכתה בפיצויים של 250,00 ליש"ט לאחר שחלתה בקמפילובקטריוזיס מכבד עוף שאכלה במסעדה בשנת 2009. המחלה שלה הסתבכה והיא פיתחה תסמונת מעי רגיז שתלווה אותה, ככל הנראה, כל חייה. חיידק הקמפילובקטר נפוץ בעוף ובדרך כלל התחלואה נובעת מבישול לא הולם או זיהום צולב.
מקור הידיעה
ארמניה - שני מקרים של בוטוליזם
שני מקרי בוטוליזם זוהו בארמניה, לאחר צריכה של פלפלים משומרים, או סלט חצילים ביתי. משרד הבריאות של ארמניה הוציא הצהרה הקוראת לציבור להרתיח שימורים ביתיים במשך 20-25 דקות לפני אכילה, כמו כן אין לקנות שימורים בשוק או מאנשים לא מוכרים.
מחקר - הגמעת עגלים בחיידקי א. קולי יכולה למנוע הרעלת מזון
חוקרים קנדיים מנסים למנוע נוכחות של זני א. קולי טוקסינוגניים (STEC) בבקר. הרעיון הוא, לאפשר למגדלי הבקר להזין עגלים צעירים בזן א. קולי שאינו פתוגני, בצורת נוזל, אשר יתחרה עם הזנים הפתוגניים. שיטה דומה לסילוק סלמונלה בעופות הצליחה בעבר, על כן החוקרים מאמינים כי הדבר אפשרי אף בבקר.
ארה"ב - מנהל המזון והתרופות חוזר בו מאישור שימוש בניטארסון
מנהל המזון והתרופות של ארה"ב חוזר בו מאישור שימוש בניטארסון (Nitarsone), תרופה מבוססת ארסן. התרופה מוספת למזון העופות למטרות העלאת משקל מהירה ויצירת "צבע בריא" בבשר. מחקרים מצאו כי ארסן אורגני הנמצא בתרופה זו, ונמצא כפחות רעיל מארסן אי-אורגני, יכול להפוך לארסן אי אורגני, הידוע כגורם סרטני. עם איסור שימוש תרופה זו, הפך כל שימוש בתרופות מבוססות ארסן בחיות, לאסור.
ארה"ב - עדכונים מהתפרצות הסלמונלה במלפפונים
ה-CDC מעדכן על 50 מקרי תחלואה ו-2 מקרי מוות נוספים מסלמונלה אשר נגרמו כתוצאה מהתפרצות Salmonella Poona שמקורם במלפפונים מיובאים, עליה דיווחנו בגיליון מס' 83 של הינשוף. עד כה דווח על 888 מקרי תחלואה, 191 אשפוזים ו-6 מקרי מוות.
מקור הידיעה
אנגליה - הרעלת היסטמין מגבינה
רשות בטיחות המזון בבריטניה דנה בישיבתה האחרונה על הסכנה של היסטמין בגבינות קשות. הינשוף מזכיר כי ענף המזון בדרך כלל נקרא להתמודד עם התפתחות היסטמין בדגים סקומברואידים כמו טונה. כעת מפנים את הזרקור אל גבינות קשות כמו אמנטל וצ'דר, שבמהלך הבחלתן הממושכת עלולות לפתח היסטמין.
דווח על 20 תקריות של הרעלה באנגליה בין השנים 2008 ל- 2015. לינשוף נודע שבהיעדר גבול רגולטורי יצרנים רבים קבעו רמה מירבית מותרת של 500 מ"ג לק"ג, אך הרשויות מודאגות במיוחד מיצרניות קטנות, שכן עלות בדיקת היסטמינים גבוהה.
ארה"ב - התפרצות קלוסטרידיום בבית כלא
מעל מאה אסירים חלו לאחר התפרצות זן פתוגני של קלוסטרידיום (Clostridium perfringens). החיידקים נוטים להתפתח במזון הנשמר חמים, אך לא חם מספיק, למשך זמן ארוך או בתהליכי קירור לא נכונים. התפרצות החיידק היא תופעה די נפוצה במוסדות גדולים כמו בתי סוהר, בתי אבות ובתי ספר.
מקור הידיעה
ארה"ב - ה- FDA אוסר שימוש בשלושה כימיקלים לשימוש באריזות מזון
בהודעה שפורסמה בתחילת ינואר, מנהל המזון והתרופות בארה"ב אוסר על השימוש בשלושה חומרים המכילים perfluoroalkyl ethyl בייצור אריזות קרטון ונייר למזון. מדובר בחומרים המיועדים למגע עם מזון מיימי או שומני הנפוצים באריזות לפיצה, פופקורן, עיטוף כריכים ועוד. החומרים חשודים כמסרטנים. האיסור התקבל לאחר שלפני יותר מ-10 שנים החלו אקטביסטים להעלות דאגות לגבי חומרים אלו,
קישור להודעת מנהל המזון והתרופות
מחקר - סלמונלה שורדת 6 חודשים בקרם למילוי עוגיות
כתב העת Journal of Food Protection פרסם מחקר שנערך באוניברסיטת ג'ורג'יה על ידי Beuchat ו- Mann. החוקרים הראו שסלמונלה מסוגלת לשרוד שישה חודשים במילויי עוגיות בעלי לחות נמוכה. במחקר חיידקי סלמונלה הוזרקו לשני סוגי מילויים - שוקולד וחמאת בוטנים, וכמות החיידקים נבדקה לאורך זמן. המחקר מצא כי חיידקי סלמונלה שרדו במשך 6 חודשים בכל המילויים שנבדקו. אלה ממצאים חשובים עבור ארגונים המשתמשים בקרמים למילוי שפעילות המים בהם נמוכה. עליהם לקחת בחשבון נוכחות פוטנציאלית של סלמונלה.
ארה"ב - שימוש באלגוריתם חדש במחלקה לפיקוח על תנאי תברואה נאותים
המפקחים של המחלקה לבריאות הציבור בשיקגו משתמשים באלגוריתם שפותח ע"י המחלקה לחדשנות וטכנולוגיה של שיקגו. עד לאחרונה המפקחים ביקרו ב-1600 בתי האוכל בעיר לפי רשימה, דבר שהבטיח כי כל בית אוכל יעבור ביקורת בזמן קבוע. האלגוריתם החדש לוקח בחשבון מידע ציבורי על בתי האוכל ומדרג אותם לפי סיכון להפרות בריאותיות. בתי אוכל שדורגו בסיכון גבוה להפרות, היו הראשונים לביקורת המפקחים, כך שבמידה והמפקחים מוצאים גורמי סיכון, בתי האוכל יסגרו מוקדם יותר, וכך לא יסכנו את הסועדים. האלגוריתם נמצא יעיל יותר במציאת הפרות מאשר שיטת העבודה הישנה. האלגוריתם פתוח לשימוש.
מקור הידיעה
ארה"ב - משבר בטיחות המזון בצ'יפוטלה
.jpg)
מקור הידיעה