צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

    .

    חדשות מהינשוף גיליון 85

    24/02/2016

     

    החזרה יזומה של מוצרים מרחבי העולם

     

    מדינה שם חברה מוצר גורם סיכון פגיעה בצרכנים הערות מידע נוסף
    צרפת

    Deli Bordelaise

    קציצות טופו צמחוניות

    Listeria monocytogenes

    לא ידוע קישור
    ארה"ב

    Conte's Pasta

    רביולי ללא גלוטן

    Salmonella

    לא ידוע מדובר על זיהוי של החיידק ע"י מעבדת צד שלישי קישור
    ארה"ב Thomas Produce מלפפונים

    Salmonella

    לא דווחו התוצאה החריגה התגלתה במסגרת בדיקות שגרתיות של ה FDA במוצר

    קישור

     

    צרפת

    Charcuterie Bordelaise

    מעדני חזיר וכבד אווז

    Listeria monocytogenes

    לא ידוע קישור
    דנמרק

    Prima Fruit

    דובדבני אהבה

    חומר הדברה  - Carbofuran

    לא ידוע קישור
    ארה"ב, קנדה

    Dole Fresh Vegetables

    סלטים ארוזים

    Listeria monocytogenes

    12 מקרי תחלואה ומקרה מוות 1

    קישור

     

    קישור נוסף

    ארה"ב

    Good Earth Egg

    ביצים

    Salmonella

    קיימת תחלואה. לא דווח ההיקף קישור
    ארה"ב

    Huisken Meat

    קציצות בשר

    עץ

    לא דווחו מקור העץ מאחד מחומרי הגלם קישור
    דנמרק

    Flensted Snitgrønt A/S

    מגוון מוצרי פירות חתוכים

    Salmonella

    לא ידוע מקור הסלמונלה במוצרים הוא ממלון קישור
    ארה"ב

    Du Monde Gourmet

    מגוון מוצרי מאפה ממולאים בבשר

     התפתחות של חיידקים פתוגנים

    לא דווחו הפגם התגלה במהלך בדיקה שגרתית של מסמכי תיעוד בה התגלה כי תהליך קירור המוצר היה תקול קישור
    אנגליה

    Lytham Foods

    סנדביצ'ים

    Salmonella

    לא ידוע מקור הסלמונלה מחומר הגלם - אבקת תיבול קישור
    ארה"ב

    Mountain High Suckers

    מוצרי קנאביס אכילים חומרי הדברה - Imidacloprid and Myclobutanil לא ידוע חומרי הדברה אלו אסורים קישור
    אנגליה

    Easy Eats UK Ltd

    סנדביצ'ים

    Salmonella

    לא ידוע

    מקור הסלמונלה מחומר הגלם - אבקת תיבול

    קישור
    ארה"ב

    Milky Way International Trading Corp

    מנדרינה בסירופ זכוכית מקרה פגיעה 1

    התקבלו 3 תלונות צרכנים נוספות

    קישור
    צרפת

    La Compagnie des Saveurs

    זיתים שחורים זכוכית לא ידוע

    קישור

    ארה"ב

    Trader Joe’s

    אגוזי קשיו

    Salmonella

    לא דווחו קישור
    ארה"ב

    Al Fresco All Natural

    נקניקיות עוף חזיר לא מוצהר לא דווחו קישור


     
    ארה"ב - התפרצות נגיף הנורו במסעדה איטלקית  

    50 סועדים נפגעו בהרעלת מזון לאחר שהשתתפו במסיבה במסעדת "Maggiano's Little Italy" בסיאטל. החולים זוהו כנפגעים מנגיף הנורו (Norovirus) הגורם לדלקות מעיים המתבטאות בעיקר בתחושת בחילה, הקאה, שלשולים וכאבי בטן.

    מקור הידיעה


     
    ארה"ב - התפרצות נוספת של נגיף הנורו 

    400 איש נפגעו לאחר שסעדו במסעדה "New Theater" בפרברי קנזס סיטי. נציגי המסעדה מכחישים כי מקור הוירוס במטבח המסעדה, והוסיפו כי שלושה עובדים נחשפו לוירוס לאחר ששירתו סועד שזוהה עם וירוס הנורו.

    מקור הידיעה


     
    אוסטרליה - מאפיה נסגרה בעקבות הרעלות מזון 
     

    מאפיה בסידני נסגרה עד תום חקירת הרשויות, לאחר שלפחות 40 איש חלו בהרעלת מזון במהלך של שבוע ואף 13 איש אושפזו בבית החולים. הגורם להתפרצות הרעלת המזון הינו חיידק הסלמונלה. קיימים דיווחים כי מקור הרעלת המזון היא במאפים הכוללים עוף. עד עתה התגלו 150 מקרים של אנשים שהושפעו מהחיידק. ככל הנראה סיבת התפתחות החיידק היתה כשל בחדר הקירור, במהלך הלילה.

    מקור הידיעה, מקור נוסף


     
       
       

     

     

     

     

     

     

     

    ארה"ב - שירות הפיקוח ובטיחות המזון נלחם בהרעלות ליסטריה במעדניות

    שירות הפיקוח ובטיחות המזון של משרד החקלאות בארה"ב (FSIS) יחל בפרוייקט פיילוט שמטרתו פיקוח ובקרה על ליסטריה במעדניות. עפ"י הערכות, יותר מ 80% מהרעלות ליסטריה שמקורן בעוף ובשר מוכנים לאכילה הנמכרים במעדניות, מיוחסות למוצר שנחתך או טופל באופן אחר בחנות קמעונאית. בפרויקט שימשך כשנה, יוערך האם קמעונאים משתמשים בנהלים ושיטות למניעת זיהום ליסטריה. תוצאות המבדקים יפורסמו באתר ה-FSIS.

    קישור למסמך ההנחיות

    קישור למסמך סקר הסיכונים המלא

    סקוטלנד - הארוחה ששינתה את החיים

    העיתונות הסקוטית מדווחת על אשה שזכתה בפיצויים של 250,00 ליש"ט לאחר שחלתה בקמפילובקטריוזיס מכבד עוף שאכלה במסעדה בשנת 2009.  המחלה שלה הסתבכה והיא פיתחה תסמונת מעי רגיז שתלווה אותה, ככל הנראה, כל חייה. חיידק הקמפילובקטר נפוץ בעוף ובדרך כלל התחלואה נובעת מבישול לא הולם או זיהום צולב.

    מקור הידיעה

     

    ארמניה - שני מקרים של בוטוליזם

    שני מקרי בוטוליזם זוהו בארמניה, לאחר צריכה של פלפלים משומרים, או סלט חצילים ביתי. משרד הבריאות של ארמניה הוציא הצהרה הקוראת לציבור להרתיח שימורים ביתיים במשך 20-25 דקות לפני אכילה, כמו כן אין לקנות שימורים בשוק או מאנשים לא מוכרים.

    הינשוף מופתע מהנחיות משרד הבריאות הארמני. אמנם רעלן הבוטולינום נהרס בחום, אך רעילותו כל כך חריפה, שעל פי רוב לא מנחים את הציבור לחמם מזון משומר על מנת להבטיח את הרס הרעלן, אלא דואגים לא לצרוך מוצרים חשודים כלל. נראה שבארמניה המצב כל כך חסר שליטה שהוחלט להציע רובד נוסף של הגנה. הינשוף ממליץ לא לנסות את זה בבית.

    מקור הידיעה

    מחקר - הגמעת עגלים בחיידקי א. קולי יכולה למנוע הרעלת מזון

    חוקרים קנדיים מנסים למנוע נוכחות של זני א. קולי טוקסינוגניים (STEC) בבקר. הרעיון הוא, לאפשר למגדלי הבקר להזין עגלים צעירים בזן א. קולי שאינו פתוגני, בצורת נוזל, אשר יתחרה עם הזנים הפתוגניים. שיטה דומה לסילוק סלמונלה בעופות הצליחה בעבר, על כן החוקרים מאמינים כי הדבר אפשרי אף בבקר.

    מקור הידיעה

    ארה"ב - מנהל המזון והתרופות חוזר בו מאישור שימוש בניטארסון

    מנהל המזון והתרופות של ארה"ב חוזר בו מאישור שימוש בניטארסון (Nitarsone), תרופה מבוססת ארסן. התרופה מוספת למזון העופות למטרות העלאת משקל מהירה ויצירת "צבע בריא" בבשר. מחקרים מצאו כי ארסן אורגני הנמצא בתרופה זו, ונמצא כפחות רעיל מארסן אי-אורגני, יכול להפוך לארסן אי אורגני, הידוע כגורם סרטני. עם איסור שימוש תרופה זו, הפך כל שימוש בתרופות מבוססות ארסן בחיות, לאסור.

    מקור הידיעה

    ארה"ב - עדכונים מהתפרצות הסלמונלה במלפפונים

    ה-CDC מעדכן על 50 מקרי תחלואה ו-2 מקרי מוות נוספים מסלמונלה אשר נגרמו כתוצאה מהתפרצות Salmonella Poona שמקורם במלפפונים מיובאים, עליה דיווחנו בגיליון מס' 83 של  הינשוף. עד כה דווח על 888 מקרי תחלואה, 191 אשפוזים ו-6 מקרי מוות.

    מקור הידיעה

    אנגליה - הרעלת היסטמין מגבינה

    רשות בטיחות המזון בבריטניה דנה בישיבתה האחרונה על הסכנה של היסטמין בגבינות קשות. הינשוף מזכיר כי ענף המזון בדרך כלל נקרא להתמודד עם התפתחות היסטמין בדגים סקומברואידים כמו טונה. כעת מפנים את הזרקור אל גבינות קשות כמו אמנטל וצ'דר, שבמהלך הבחלתן הממושכת עלולות לפתח היסטמין. 

    דווח על 20 תקריות של הרעלה באנגליה בין השנים 2008 ל- 2015. לינשוף נודע שבהיעדר גבול רגולטורי יצרנים רבים קבעו רמה מירבית מותרת של 500 מ"ג לק"ג, אך הרשויות מודאגות במיוחד מיצרניות קטנות, שכן עלות בדיקת היסטמינים גבוהה.

    קישור לנייר הדיון

      

    ארה"ב - התפרצות קלוסטרידיום בבית כלא

    מעל מאה אסירים חלו לאחר התפרצות זן פתוגני של קלוסטרידיום (Clostridium perfringens). החיידקים נוטים להתפתח במזון הנשמר חמים, אך לא חם מספיק, למשך זמן ארוך או בתהליכי קירור לא נכונים. התפרצות החיידק היא תופעה די נפוצה במוסדות גדולים כמו בתי סוהר, בתי אבות ובתי ספר.

    מקור הידיעה

    ארה"ב - ה- FDA אוסר שימוש בשלושה כימיקלים לשימוש באריזות מזון

    בהודעה שפורסמה בתחילת ינואר, מנהל המזון והתרופות בארה"ב אוסר על השימוש בשלושה חומרים המכילים perfluoroalkyl ethyl  בייצור אריזות קרטון ונייר למזון. מדובר בחומרים המיועדים למגע עם מזון מיימי או שומני הנפוצים באריזות לפיצה, פופקורן, עיטוף כריכים ועוד. החומרים חשודים כמסרטנים. האיסור התקבל לאחר שלפני יותר מ-10 שנים החלו אקטביסטים להעלות דאגות לגבי חומרים אלו,

    קישור להודעת מנהל המזון והתרופות

    מחקר - סלמונלה שורדת 6 חודשים בקרם למילוי עוגיות

    כתב העת Journal of Food Protection פרסם מחקר שנערך באוניברסיטת ג'ורג'יה על ידי Beuchat ו- Mann. החוקרים הראו שסלמונלה מסוגלת לשרוד שישה חודשים במילויי עוגיות בעלי לחות נמוכה. במחקר חיידקי סלמונלה הוזרקו לשני סוגי מילויים - שוקולד וחמאת בוטנים, וכמות החיידקים נבדקה לאורך זמן. המחקר מצא כי חיידקי סלמונלה שרדו במשך 6 חודשים בכל המילויים שנבדקו. אלה ממצאים חשובים עבור ארגונים המשתמשים בקרמים למילוי שפעילות המים בהם נמוכה. עליהם לקחת בחשבון נוכחות פוטנציאלית של סלמונלה.

    קישור למאמר

    ארה"ב - שימוש באלגוריתם חדש במחלקה לפיקוח על תנאי תברואה נאותים

    המפקחים של המחלקה לבריאות הציבור בשיקגו משתמשים באלגוריתם שפותח ע"י המחלקה לחדשנות וטכנולוגיה של שיקגו. עד לאחרונה המפקחים ביקרו ב-1600 בתי האוכל בעיר לפי רשימה, דבר שהבטיח כי כל בית אוכל יעבור ביקורת בזמן קבוע. האלגוריתם החדש לוקח בחשבון מידע ציבורי על בתי האוכל ומדרג אותם לפי סיכון להפרות בריאותיות. בתי אוכל שדורגו בסיכון גבוה להפרות, היו הראשונים לביקורת המפקחים, כך שבמידה והמפקחים מוצאים גורמי סיכון, בתי האוכל יסגרו מוקדם יותר, וכך לא יסכנו את הסועדים. האלגוריתם נמצא יעיל יותר במציאת הפרות מאשר שיטת העבודה הישנה. האלגוריתם פתוח לשימוש.

    מקור הידיעה

    ארה"ב - משבר בטיחות המזון בצ'יפוטלה

    במהלך של 6 חודשים התרחשו מספר מקרים של הרעלות מזון ברשת המזון המהיר צ'יפוטלה. במקרה האחרון התגלתה הרעלת מזון שמקורה באי קולי. מקור החיידק אינו ידוע, ועל כן הרשת מחויבת בבדיקה ופיקוח על כל רכיב ותהליך. צ'יפוטלה הודיעה על תוכנית בטיחות מזון חדשה שמטרתה שיפור בטיחות המזון ברשת. צפו בוידאו קצר המסכם את המשבר ב-4 דקות בלינק הבא. 

    מקור הידיעה

    עבור לתוכן העמוד