הממשלה של הונג קונג הודיעה על הורדה מהמדפים של מי סודה תחת המותג Chang. המוצר מיוצר בתאילנד על ידי Cosmos Brewery. החריגה זוהתה על ידי ממשלת מקאו, אשר הוציאה על כך הודעה וכך התגלה שיש מוצר חריג על המדפים בהונג קונג.
ברומאט נוצר כשחומצה ברומית מוכנסת לסביבה מיימית. הוא בדרך כלל נוצר בעקבות טיפול המים באוזון.
עודף ברומאט יכול עקרונית לגרום לכאבי בטן, בחילה והקאות, אך נדרשת חשיפה של כמויות מאד גדולות כדי לראות סימנים אלה. החשש העיקרי נובע מהעובדה שבכמויות גדולות של החומר גורמות לסרטן בחיות מעבדה, על אף שטרם הוכח קשר בינו לבין סרטן באנשים.
הינשוף מזכיר אירוע ריקול של מותג המים המינרליים Dasani של קוקה קולה אחרי השקת המוצר באנגליה, בעקבות רמות גבוהות של ברומאט בשנית 2004.
ארה"ב - רשת המסעדות צ'יפוטלה תשלם קנס של 25 מיליון דולר
בהסכם פשרה, הרשת הסכימה לשלם 25,000,000$ קנס בגין שורה של הפרות בטיחות מזון, אשר גרמו לשרשרת של התפרצויות בין השנים 2015 ל-2018. מעל 1000 לקוחות נפגעו.
למעשה, ארועי בטיחות המזון ברשת התחילו להתגלות כבר ב-2008, כשהתרחב השימוש במערכות ניטור תחלואה מבוססות DNA. להלן רשימת התקריות:
מרץ 2008 - 22 מקרי הפטיטיס A ממסעדה בקליפורניה. המקור לא זוהה
אפריל 2008 - כ-200 מקרי נורו-וירוס ממסעדה באוהיו. המקור לא זוהה
פברואר 2009 - 11 מקרי תחלואה מקמפילובקטר ג'ג'וני במסעדה במינסוטה. המקור: זיהום צולב מעוף לחסה
במשך שש שנים לא דווח על מקרים וברשת סברו שצרותיהם מאחוריהם. אז התחיל רצף האירועים שנכללו בפסיקה הנוכחית:
יולי 2105 - חמישה חולי א. קולי O157:H7 ממסעדה במדינת וושינגטון
אוגוסט 2015 - מעל מאתיים סועדים נדבקו בנורו-וירוס מעובד חולה במסעדה בקליפורניה
אוגוסט 2015 - 64 לקוחות חלו בסלמונלוזיס. עשרים ושתיים סניפים ברחבי מינסוטה היו מעורבים והמקור היה עגבניות מיובאות ממקסיקו
אוקטובר 2015 - 60 אנשים חלו מא. קולי O26. הם אכלו בסניפים שונים של צ'יפוטלה מ-11 מדינות, הרוב במדינות וושינגטון ואורגון השכנה. המקור לא ידוע
דצמבר 2015 - 141 מקרי נורו-וירוס מסניף אחד בבוסטון, ככל הנראה מעובד חולה
יולי 2017 - 130 מקרי נורו-וירוס ממסעדה בוירג'יניה. לטענת השלטונות החברה נכשלה באכיפת איסור העסקת עובד בזמן מחלה
יולי 2018 - מעל 700 חולים בקלוסטרידיום פרפרינג'נס מאכילה במסעדה באוהיו. המקור לא ידוע
בעקבות הפסיקה מנכ"ל הרשת, בריאן ניקול, תיאר למחזיקי עניין בשיחת זום את האמצעים בהם נוקטת הרשת לשיפור בטיחות המזון, כולל ביקורות תכופות באמצעות חברת ייעוץ, בדיקות בריאות לעובדים, שיפור מערך ההדרכות ועוד.
ארה"ב - פריצת דרך בפיתוח חומר ציפוי נגד פתוגנים במזון
חוקרים באוניברסיטת Texas A&M מדווחים שהם פיתחו חומר ציפוי למשטחים הבאים במגע עם מזון בעל פעילות כפולה. הוא גם מכיל חומר קוטל חיידקים וגם דוחה מים ובכך מונע יכולת שרידות.
הציפוי יוצר חספוס מיקרוסקופי המקנה למשטח הידרופוביות קיצונית, בו בזמן שהוא משלב התזה של אלומיניום מצופה בסיליקה אליה קשורים חלבוני ליזוזים הפוגעים בדופן תא החיידק.
מאמר המתפרסם בכתב העת Applied Material Interfaces של ארגון הכימאים האמריקאים מציג תוצאות מעודדות המצדיקות מעבר לשלב הבא של המחקר היישומי. נחזיק אצבעות לחבורה מצוינת זו בטקסס.
בלגיה - כספית בדגי מרלין
הסוכנות הבלגית לבטיחות מזון מפרסמת הודעת ריקול על קוביות דג מרלין קפוא של חברת Hanskin. המוצר נמכר תחת המותג Seafood Delight ונמצאו בו רמות אסורות של כספית.
כשדגים חיים בסביבה ימית בה ישנו זיהום תעשייתי, אחד המזהמים שמצטברים ברקמות השומן שלהם הוא מתיל-כספית. כספית אורגנית זו מיוצרת על ידי חיידקים בים בנוכחות כספית אנ-אורגנית. מתכות כבדות כגון כספית יכולות להשפיע על בריאות האדם אם הן נצרכות בכמויות גדולות, ולכן השלטונות קבעו רמות מירביות במזוננו ונעשות פעילויות ניטור במוצרים בהם קיימת נטיה להצטברות חומרים אלה.
החשש לכספית גובר כשמדובר בדגים גדולים כמו טונה, מרלין, כריש, דגי חרב ועוד. זאת, מכיוון שדגים אלה חיים שנים רבות ופשוט מספיקים לצבור כמויות גדולות יותר של כספית בהשוואה לדגים צעירים יותר.
בעיה בייצור שימורי תירס של הענק הירוק
מספר מדינות מורידות מהמדפים שימורי תירס תחת המותג "הענק הירוק" (Green Giant) עקב תקלה בסגירת הקופסאות שיכולה לגרום לקלקול ולסכן את בריאות הציבור.
המותג הפופולרי שייך לענקית המזון B&G Foods ובחלק מהמדינות משווק על ידי ג'נרל מילס.
ארה"ב - התפרצות E.Coli O103 מנבטי תלתלן הסתיימה
בהמשך לדיווח שלנו בגיליון 100 של חדשות מהינשוף, הסתיימה חקירת ה-CDC בעקבות ההתפרצות. בסך הכל נפגעו 51 אנשים מהחיידק, מתוכם שלושה נזקקו לאשפוז. אף אחד לא נפטר.
באמצעות ריצוף גנטי מלא (WGS) של החיידקים, וראיונות עם החולים, ניתן היה להסיק שהמקור המשותף היה נבטי תלתן שנמכרו למסעדה של Jimmy John's ולמוצרי Chicago Indoor Garden אשר הכילו נבטי תלתן.
רשת Jimmy John's המפעילה 2800 סניפים בארה"ב, סבלה מאז 2012 מחמש התפרצויות של א. קולי ואחת מסלמונלה. הרשת הודיעה שהיא הפסיקה לאלתר ולצמיתות להגיש נבטי תלתן במסעדות.
החקירה הנוכחית הובילה לקשר בין ארועי 2020 להתפרצות מסוף 2019. כל המקרים קשורים לאותה מנה של זרעים ששימשה את חברת Sprouts Unlimited להנבטת הנבטים.
חברת שר יעוץ והדרכה ממליצה ללקוחותיה בתחום ההסעדה המוסדית והמסעדנות לשקול ברצינות את הצורך לכלול נבטים טריים בתפריט. נבטים מוקפצים ומבושלים אינם מהווים סיכון לבריאות הציבור, אך נבטים ונבטוטים הנאכלים ללא טיפול תרמי עלולים להעביר א. קולי, סלמונלה וליסטריה.
ארה"ב - עסקת טיעון בפרשת הליסטריה של גלידות Blue Bell
בהודעת בית המשפט מה-1/5/2020 נמסר כי הנתבעת, Blue Bell Creameries, תודה באשמה ותשלם קנס של יותר מ-19 מיליון דולר. מדובר בארועי ליסטריה שפקדו את החברה בשנת 2015. בהתפרצות אושפזו 10 אנשים, מתוכם שלושה נפטרו.
על פי כתב האישום, כבר ב-2010 מנהל הבטחת האיכות תיעד סיכום ישיבה בה הוא התריע על נזילות מהתקרה והצטברות מי עיבוי משני מפעלי ייצור והמנכ"ל דאז, Paul Kruse, לא טיפל בליקויים. בנוסף, קרוז ביטל תכנית דיגום מורחבת שנקבעה בגלל הליקויים הסניטריים. כאשר התגלו חריגות הוא הורה להשמיד רשומות מפלילות.
כשנמצאה ליסטריה במוצרים, המנכ"ל נתן הנחיה להוריד מהמדפים את המוצרים, אך לא הכריז על ריקול. הוא הנחה את אנשי הסחר להגיד שהם מסירים את המוצרים בגלל בעיות מכאניות. האישומים נגד קרוז אינם כלולים בהסדר הטיעון והוא ממשיך להיות מואשם בשבעה אישומים פליליים הכוללים קשירת קשר והונאה. אם יורשע הוא צפוי לבלות את שארית ימיו מאחורי סורג ובריח.