צור קשר
דלג על צור קשר
צור קשר
סגירה

צור קשר

checked
כניסה לאתר
דלג על כניסה לאתר כניסה לאתר
סגירה

כניסה לאתר

כשאיכות הסביבה פוגשת את בטיחות המזון

הארגון הקנדי EPIC (מועצת איכות הסביבה של ארגון יצרני הפלסטיק בקנדה) יזם מחקר לבירור רמת התברואה הקשורה בשימוש בשקיות אקולוגיות רב פעמיות בסופר במקום שקיות ניילון.

המחקר בוצע ע"י ד"ר ריצ'ארד סאמרביי, מנהל מכון ספורומטריקס.

החוקרים נטלו באופן אקראי 24 שקיות סופר רב פעמיות בטורונטו מקונים שיצאו מהחנויות. הם בדקו נוכחות של חיידקים, שמרים ועובשים בשתי מעבדות נפרדות.

התוצאות מצביעות על נוכחות שמרים ועובשים ועל נוכחות חיידקים צואתיים. לא נמצאו פתוגנים. קבוצת הביקורת הייתה שקיות ניילון חד פעמיות ושקיות רב פעמיות חדשות. הביקורת נמצאה נקיה מחיידקים, שמרים ועובשים.

ההשערה של החוקרים היא שמקור הזיהום יכול להיות מגוון: דליפה של מוצרי בשר גולמיים בתוך השקית, שימוש בשקיות לצרכים אחרים כגון כביסה וסחיבת בגדים למכון הכושר.

החוקר ממליץ על שגרת כביסה לשקיות ועל אריזה כפולה של בשר גולמי לפני ההכנסה לשקית הרב פעמית.

אם ניקח בחשבון שהמחקר מומן ע"י ארגון שיש לו עניין להגביר את השימוש בפלסטיק ושהמדגם הקיף רק 24 שקיות, ניתן להסיק כי יש כאן חומר מעניין למחשבה ונקודה נוספת אליה כדאי לשים לב בניהול בטיחות המזון במשק הבית.

למחקר המלא 

עבור לתוכן העמוד